Spor
  • 6.10.2008 08:59

KADIKÖY'DE 'I LOVE YOU ZİCO' SESLERİ!..

İSTANBUL -AA- Süper Lig'de Kadıköy'de Kayserispor'a 4-1 yenilen Fenerbahçe, sezonun ilk 5 haftasında aldığı kötü sonuçların ardından, bu mağlubiyetle büyük bir şok yaşadı.
Kötü bir dönem geçiren sarı-lacivertliler, kendi seyircisi önü nde düşüşe son vermek için çıktığı mücadelede rakibine farklı yenilerek ligdeki 6. maçında 4. yenilgisini aldı.
Ligin ilk 5 haftasında deplasmanda yaptığı 3 maçı da kaybeden ve iç sahadaki 2 maçını kazanan Fenerbahçe, 6. hafta mücadelesinde bu kez kendi evinde yenilgiden kurtulamadı.
Fenerbahçe bu sezon ligde sahasındaki ilk yenilgisini alırken, Kayserispor da ilk deplasman galibiyetini elde etti.
Sarı-lacivertli ekip geçen sezonun 23. haftasında Kadıköy'de Bursaspor'a 2-0 yenildiği maçın ardından, ligde 7 maç sonra kendi evinde mağlup oldu. Fenerbahçe'nin bu yenilgi sonrası 6. maçta puan kaybı da 12 puan oldu.
Maçın ilk yarısının ardından tribünlerin tepkileriyle soyunma odalarına giden sarı-lacivertlilerin, ikinci yarıya büyük bir seyirci desteğiyle başladığı mücadelede Kayserispor'a gücü yetmedi.
Fenerbahçeli taraftarlar, takımın durumuna ve yönetim kuruluna olan tepkilerini "I Love You Zico" ve "Mehmet Aurelio" tezahüratlarıyla dile getirdi.
Sarı-lacivertli ekibin maçta yediği 4. golden sonra tepkili sesler yükselen tribünlerden ilk önce yoğun bir şekilde, "I Love You Zico" tezahüratları yükseldi. Taraftarlar bu tezahüratı maç sonunda stat dışında da sürdürdü.
Taraftarlar daha sonra İspanya'nın Real Betis takımına transfer olan Brezilya asıllı oyuncu Aurelio için "Mehmet Aurelio" şeklinde tempo tuttu.
Fenerbahçeli taraftarlar, takımlarının yedikleri 4. golden sonra tribünlerden ayrılmaya başladı. Maçın bitiş düdüğünde tribünlerin büyük bölümü boşaldı.
Maraton üst tribünde bir grup taraftar, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a yönelik, "Bizimle uğraşma, takımı toparla" şeklinde tempo tuttu. Bu grubun bir ara tribünlerdeki bölünmeyle ilgili olarak küfürlü tezahürat yaptığı duyuldu.
Bu arada maç sonrası stat dışındaki bazı sarı-lacivertli taraftarlar, "Yönetim istifa" tezahüratında bulundu.
Bu arada, maçın ikinci yarısında protokol tribününde Fenerbahçeli yöneticilerin bulunmadığı, Kayserisporlu yöneticilerin de son dakikalar doğru tribünden ayrıldıkları görüldü.
Basın tribününe yakın bölümdeki tribünde, Kayserisporlu futbolcuları alkışlayan taraftarlara, bazı taraftarlar tepki gösterirken, güvenlik güçleri kavga çıkmasını önledi.
Kayserispor karşısında ilk yarıyı 2-0 yenik kapatan Fenerbahçe'de, özellikle yenilen 2. golden sonra tribünlerden tepkili sesler yükseldi.
Tribünlerin bazı bölümlerinden destek tezahüratları, bazı bölümlerde de protestolar yapıldı.
Genç Fenerbahçeliler grubunun bulunduğu bölümdeki taraftarlar yenilen 2. golün ardından sahaya sırtlarını dönerek takımı protesto etti. Bu grup, sırt dönme hareketiyle diğer tribünlerden tepki aldı.
Sarı-lacivertliler, ilk yarının bitiş düdüğüyle soyunma odasına giderken tribünlerin genelinde yuhalama sesleri yükseldi.
Bu arada, ilk yarının son dakikalarında oyundan alınan Maldonado da tribünlerden tepki gördü.
Fenerbahçeli futbolcular, ikinci yarı için sahaya oldukça erken çıktı.
Saha içinde toplanan futbolcular, maçla ilgili kısa bir toplantı yaparken, bu sırada tribünlerden büyük destek gördü. Futbolcular da tribünlerin desteğine alkışlarla yanıt verdi.
Maç başladığında ise ilk yarı sonundaki tepkilerin yerini, tüm stat halinde tezahüratlar aldı.
Fenerbahçe'de, Kayserispor maçının ilk yarısında Gökhan ve Emre sakatlanarak oyun dışında kaldı.
Bir pozisyonda sakatlanan Gökhan Gönül, 39. dakikada yerini Yasin'e bıraktı. Sakatlığı nedeniyle kenara değiştirilmesini işaret eden Gökhan, bir ara kenara doğru el işareti yaparak değişikliğin çabuk yapılmasını istedi.
Gökhan'dan sonra bu kez yine bir pozisyonda Emre sakatlık geçirdi. İlk tedavisi oyun alanının kenarında yapılan Emre, sedye ile taşınarak oyun alanından dışarı götürüldü.
Emre'nin yerine teknik direktör Aragones genç forvet İlhan'ı sahaya sürerken, İspanyol çalıştırıcı ilk yarının uzatma dakikaları nda Maldonado'nun yerine Deniz'i oyuna aldı.
Fenerbahçe böylece maçın ilk yarısında 3 oyuncu değiştirme hakkını da kullandı.
Turkcell Süper Lig'in ilk 5 haftalık bölümünde toplam 2 gol atan Kayserispor, Fenerbahçe karşısında ilk devrede bu gol sayısına ulaştı.
Sarı-kırmızılı ekip, Aghahowa'nın 21. ve 42. dakikalarda kaydettiği gollerle, maçta ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. İkinci yarıda da iyi oyununu sürdüren Kayserispor, maçta hat-trick yapan Aghahowa'nın yanı sıra Turgay'ın kaydettiği golle rakibini İstanbul'da 4-1 mağlup etmesini bildi.
Kayserispor, Fenerbahçe'yi 10 sezon sonra İstanbul'da yenme başarısı gösterdi.
İstanbul'daki son galibiyetini 1997-98 sezonunda 22 Şubat 1998 yılında 2-1'lik skorla alan sarı-kırmızılı takım, bu akşam aldığı galibiyetle rakibi karşısında dış saha galibiyet hasretine son verdi.

ARAGONES: KÖTÜ BİR SONUÇ, AMA KESİNLİKLE İSTİFA ETMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM
Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, Kayserispor karşısında aldıkları 4-1'lik mağlubiyetin kötü bir sonuç oldu ğunu belirterek, "Kesinlikle istifa etmeyi düşünmüyorum" dedi.
Aragones, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, karşı laşmayla ilgili çok fazla yorum yapacak bir durum olmadığını ifade ederek, "Rakip oyunun her alanında bizden daha iyiydi" diye konuştu.
İspanyol teknik adam, bir soru üzerine, antrenörlük hayatında böyle zor zamanların olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
"Böyle durumlardan defalarca geçtim, ama ben bugün böyle bir sonuç kesinlikle düşünmüyordum. Bir düş kırıklığı oldu. Bu durumdan çıkmam ız için çalışmamız ve sakat oyuncularımızın en kısa zamanda takıma katılmalarını sağlamamız lazım."
Aragones, "İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?" şeklindeki soruya, "4-1 kaybetmek kötü bir sonuçtur, ama kesinlikle istifa etmek için buraya gelmedim. Bildiğimin en iyisi yapabilmek için buradayım. Kesinlikle istifa düşüncem yok" yanıtını verdi.
İspanyol teknik adam, "Yönetimden istifanız yönünde talep gelirse ne yaparsınız?" sorusunu ise "Bu konuyu hiç düşünmedim, öyle bir şey gelirse düşünür müyüm bilmiyorum, ama ben buraya yararlı olabilmek için geldim" diye cevapladı.
Yönetim, futbolcular ve medya ile iletişim konusunda bir sıkıntısı olmadığını anlatan Aragones, şunları söyledi:
"Türkçe biliyor olsaydım gazetecilerle ve oyuncularımla daha iyi iletişim kurabilirdim. Belki de bizim üzerimizde kötü bir şans var. Hem Fenerbahçe'ye, hem de Türkiye'ye bana burada çalışma fırsatı verdiği için çok müteşekkirim, çok teşekkür ediyorum. Fenerbahçe'nin layık olduğu yere gelebilmesi için sonuna kadar burada çalışmayı sürdürmeliyim."
Aragones, taraftarların 4-1'den sonra "I love you Zico" diye tezahürat yapmalarıyla ilgili ise "Bu konuda söyleyecek bir şey yok. İşler iyi gidince taraftar 'Seni seviyorum Aragones' diyecektir" ifadesini kullandı.
Luis Aragones, "Sezon başına dönsek, bu halde transfer tercihlerinizi yeniden değerlendirir misiniz?" şeklindeki soru üzerine, "Transfer konusu benim dışımda gelişen bir konu. Kulüp bu konuda etkin rol oynuyor. Ben bu konunun içinde değilim" dedi. "Transferler, görüşleriniz doğrultusunda yapılmadı mı?" sorusuna ise Aragones, "Bu konuda hiçbir konuşmamız geçmemiştir" karşılığını verdi.
İspanyol çalıştırıcı, basın toplantısı sırasında bu konuyla ilgili bir başka soru üzerine şunları söyledi:
"Başkanımızla aramızda her zaman iletişim vardır. 4 ay boyunca belli konuşmalar olmuştur. Biraz önceki soruya 'Şu an için yoktur' dedim. Transfer döneminde almak istediğimiz oyuncular oldu, onları alamadık. Tabii ki şu anda yaptığımız bir görüşme yok, transfer görüşmesi olmadı, ama 3-4 ay önce transferle ilgili görüşmeler yaptık, fakat bunlar da iyi sonuçlanmadı."
Aragones, "Dinamo Kiev maçı kadrosuna Şampiyonlar Ligi listesinde olmayan Deniz'i alıp, çıkarmışsınız, acaba kendinizde bir formsuzluk görüyor musunuz?" sorusuna ise "Bu konunun benle alakası yok. Bu başka bir kişinin yaptığı hatadır. Benimle ilgili konu değil" diyerek sözlerini tamamladı.
Aragones, maç sonrası Lig TV'ye yaptığı açıklamada ise Kayserispor'un kendilerinden her anlamda iyi oynadığını ifade ederek, "Biz çok fazla direkt ve uzun top yapmaya çalıştık. Kısa pas yapmalıydık. O yüzden bunlar oldu. Tabii ki seyirciler adına üzgünüm. Özür diliyorum. Futbolda zaten böyle gidişler olduğunda seyircilerin tepkisi olur. Burada en hatalı tabii ki benimdir. Onlara daha iyi futbol izlettirmek isterdim" dedi.
İspanyol çalıştırıcı, "Çare bundan sonra ne olabilir?" sorusunu da "Takımın içinde petrol çıkarıp farklı iş yapacağımız yok. Sadece daha fazla çalışmak ve üstüne gitmek gerekiyor" diye yanıtladı.
Aragones, taraftarların Zico ve Aurelio ile ilgili tezahüratlarının hatırlatılması üzerine, "Ben bu konuların içine kesinlikle girmek istemiyorum. Tabii ki taraftarlar duygularını, tepkilerini dile getirecektir. Ben kesinlikle bunun dışındayım" ifadesini kullandı.
Öte yandan Fenerbahçe, yarın sabah yapacağı antrenmanla ligin 7. haftasında Kocaelispor ile yapacağı maçın hazırlıklarına başlayacak.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:43

İLGİLİ HABERLER