Gündem
  • 22.3.2007 20:06

KADİR HAS DEVLET TÖRENİ İLE GÖMÜLECEK

İSTANBUL - Kadir Has'ın manevi oğlu Can Has, babasının devlet töreniyle gömüleceğini, bu konuda Valilik ile görüştüklerini ifade ederek, cenazenin ne zaman ve nereden kaldırılacağının daha sonra belli olacağını kaydetti.
     Can Has gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Babamız kalp krizi geçirdi. Maalesef kendisini kaybettik. Herkesin başı sağ olsun. Acımız çok büyük'' dedi.
     Babasının en son bugün üniversitede bir toplantıya katıldığını anlatan Can Has, ''Çok mutluydu. Son olarak her zamanki gibi öğrencilere nasihatlerde bulunmuştu'' diye konuştu.
     Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Dr. Genco Yücel, iş adamı Kadir Has'ın saat 16.00 civarında hastaneye getirildiğini ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını bildirdi.
     Hastanenin toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Yücel, Kadir Has'ın geçirdiği kalp krizi sonucu helikopter ambulans ile hastaneye getirildiğini ifade ederek, hastanede kendisine kalp ve akciğer canlandırılması denilen agresif metotlarla müdahale edildiğini anlattı.
     Uygulanan bu metotlarla kalbinin çalışmasının ve nefes almasının sağlanmaya çalışıldığını dile getiren Yücel, ''Getirildiğinde suni solunum cihazı, ilaçlar ve kalp masajı ile hayatta tutuluyordu. Kalp ve akciğer canlandırması denilen metotlarla kalbinin çalışması ve nefes almasına çalışıldı, ancak kendisini kaybettik'' diye konuştu. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 20:48

İLGİLİ HABERLER