
KADİR İNANIR'DAN POLAT ALEMDAR'A TAŞ!..
Usta oyuncu Kadir Inanır'ın başrolünü üstlendiği Kuzey Rüzgarı, yayınlandığı ilk bölümüyle reyting listesine üçüncü sıradan girerek, bu yılın adı anılan dizileri arasında olacağının işaretini verdi. Oktay Kaynarca ve Çağla Kubat gibi isimlerin de rol aldığı dizide, İnanır bir kabadayı rolüyle sevenlerinin karşısına çıkacak. İlk bölümü Show Tv'de Pazartesi akşamı yayınlanan dizinin çekimleri büyük bir titizlikle devam ediyor. Kanlıca'daki dizi setine konuk olarak İnanır ile yeni dizisinden, sinemasına, özel hayatından okul yıllarına kadar pek çok konuda konuştuk.Büyük bir hikayeyi daha ilk bölümde anlattıklarını belirten İnanır, ilk bölümle teklemeden bunu yapabilen dizilerin başarıyı yakalayacağını söylüyor.
BULUTLARIN ÜSTÜNDEKİ SENARYOLARDA OLMAM
Dizinin bir aşkın etrafında süre gelen bir proje olmadığını belirten oyuncu, dizide su sorunundan tutun da birçok toplumsal konuya değineceklerini dile getiriyor. Televizyon dünyasında çok ciddi işlerin yapıldığını dile getiren İnanır, artık dizilerin daha büyük bir sorumlulukla çekilmesi gerektiğini düşünüyor. Ayakları yere basmayan projelerde asla yer almayacağını belirten oyuncu, “Bulutların üzerinde gezen senaryoların içinde olmam” şeklinde konuşuyor.
Gerek Kurtlar Vadisi'nin Çakır'ı Oktay Kaynarca'nın da bu dizide rol alması gerekse ilk bölümünde silahların çekilmesi dizinin Kurtlar Vadisi'yle kıyaslanmasına neden oldu. Öncelikle bunun bir mafya dizisi olmadığını dile getiren oyuncu, dizide kendisinin de mafya mensubu değil, haksızlıklara baş kaldıran, sözü saygıyla karşılanan, herkesin yardım için kendine sığındığı bir karakteri oynadığını belirtiyor. Dizinin Kurtlar Vadisi ile benzetilmesini de doğru bulmayan İnanır, “Biz film çekerken Kurtlar Vadisi'ni çekenler daha doğmamıştı. Bu yüzden bizim yaptığımız işi başka dizilerle kıyaslamak yanlış olur” diyor.
YENİ FİLMİ 'SON CELLAT'
Dizi çalışmaları sırasında sinemadan da kopmayan İnanır, bir fırsatını bulduğu anda iki sinema filminde oynayacak. Oyuncuları tam olarak belli olmayan filmlerin isimleri ise Son Cellad ve Üzümler. Film ve dizilerindeki rolleriyle, duruşuyla, bakışıyla sinemada sarsılmaz bir yere oturan İnanır, kendi üzerinden oluşturulan Kadirizm akımından ise memnun olmadığını belirtiyor. Kadirizm'in kendisine bir sorumluluk yüklediğini düşünen oyuncu, bu şekilde zaten rahat bırakılmadığı özel hayatının daha da kıskaç altına alındığını belirtiyor.
Mehmet Ağar'la yurt arkadaşı
Ordu'nun Fatsa ilçesinde dünyaya gelen oyuncunun İstanbul macerası Haydarpaşa Lisesi'yle başlıyor. Lisede yatılı okuyan İnanır, o zamanlar ailesinde uzak kalarak ayakta kalmaya çalışmanın şimdikinden daha zor olduğunu söylüyor.
Yatakhanede Türkiye'nin her köşesinden gelen insanlarla arkadaş olan oyuncu, “Bu benim için çok büyük bir servet” diyor. İnanır daha sonra Marmara üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon bölümünü kazanıyor. Ünüversiye yıllarında da yurtta kalan oyuncu burada edindiği arkadaşlarıyla hala görüştüğünü belirtiyor. İnanır'ın yurt arkadaşları arasında Mehmet Ağar ve Mehmet Ali Yılmaz gibi ünlü simalar da var.
Yenişafak
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:29