Ekonomi
  • 3.7.2009 17:25

KAFETERYADA ALTIN BARDAKTA ÇAY SERVİSİ...

SEBAT KARABULUT -DİYARBAKIR

Tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik kriz Diyarbakır Havaalanı'nda bulunan bir kafeteryayı etkilemedi. Kafeteryanın işletmecisi bir ilke imza atarak müşterilerine altın kaplama bardakta servis yapıyor.

Turistlerin ve ünlülerin uğrak mekanı haline gelen kafeterya, tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik krize inat altın bardaklarla servis yapıyor. Rusya'dan özel olarak getirilen altın kaplama bardaklardan çay içen Diyarbakırlılar bir bardak yerine beş bardak çay içmeyi tercih ediyor. Altın bardakta çay içen müşteriler bundan çok mutlu olduklarını belirterek, "Aslında çok memnuniyet verici bir uygulama. Altın bardaklarla çay içmek kimseye nasip olmaz. Diyarbakır'da yapılan altın bardakta çay servisi bizi ve tüm insanları buraya çekmeyi sağlıyor" dedi.

Modern dekorasyon ve kaliteli işletmeciliğiyle başta Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü personeli olmak üzere yolcuların da takdirini kazanan Diyarbakır Havaalanı kafeterya işletmecisi Ferzende Yaşa, Türkiye'nin hiçbir yerinde olmayan bir uygulamayı hayata geçirerek bir ilke imza attı. Yaşa, Rusya'dan özel yaptırdığı altın ve üzerinde Osmanlı amblemi ile kendi isminin yazıldığı bardaklarda müşterilerine içecek servisi yapıyor.

45 yıldan bu yana havaalanının kafeteryasını işleten Yaşa, ''Yolcularımızın rahat ve modern bir mekanda yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılamak üzere her zaman kaliteli bir hizmeti ön planda tutuk. Bunda da başarılı olduk. Altın kaplama bardakta bir çay içen müşterilerimiz bir daha içiyor. Bardaklar büyük ilgi görüyor. Özelikle bayan müşterilerimiz, altın kaplama olan bardakları İstanbul ve Ankara'ya götürmek üzere bizden istiyor. Altın bardakları da Kütahya'dan getirdiğim porselen tabakların üzerine bırakarak servis hizmetini gerçekleştiriyorum. Kırılan altın bardakları ise hiç umursamıyorum. Çünkü kırılırsa benim işim rast gider. Bardakların tanesini 300 TL'den aldım" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:29

İLGİLİ HABERLER