Gündem
  • 22.1.2023 14:41

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu hizmete giriyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı törenle Türkiye'nin en hızlı metro hattı hizmete giriyor. Metro hattıyla birlikte yolcular Kağıthane'den İstanbul Havalimanı'na 24 dakikada gidebilecek.

İstanbul bugün dev bir eser daha kazanıyor...

İstanbul'un en önemli noktalarından biri olan İstanbul Havalimanı'na raylı sistem ulaştırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Türkiye'nin en hızlı metro hattı olacak Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattının açılışını gerçekleştirecek.

Hat 34 kilometre uzunluğunda

Bugün törenle hizmete açılacak Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı 34 kilometre uzunluğunda.

9 istasyona sahip

Beşiktaş (Gayrettepe)-Kağıthane-Eyüp (Göktürk)-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda 9 istasyon bulunuyor, hat Kağıthane, Eyüpsultan ve Arnavutköy ilçelerinden geçiyor.

Günlük 800 bin yolcuya hizmet verecek

Bugünden itibaren, İstanbul Havalimanı'nın ulaşım yükü de hafifleyecek. İstanbul Havalimanı-Kağıthane hattı günlük 800 bin yolcuya hizmet verebilecek.

İstanbul Havalimanı'na, metro hattının Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı entegrasyonu sayesinde tüm raylı sistemlerle doğrudan, güvenli, hızlı ve ekonomik şekilde ulaşmak mümkün olacak.

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu İstanbulluların hizmetinde

Kağıthane-İstanbul Havalimanı arası 24 dakika

Hattın işletmeye açılmasıyla İstanbul Havalimanı'na Kağıthane'den sadece 24 dakikada, Göktürk'ten 12 dakikada ulaşılabilecek.

En uzun mesafe ücreti 12 TL

İstanbul Havalimanı Metro ücreti, kısa mesafe 9.90 TL, mesafe uzadıkça 12 TL'ye kadar yükselicek.

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu İstanbulluların hizmetinde

Yerli ve milli sinyalizasyon sistemi kullanılacak

Tünel açma makinası ilerlemelerinde, günde 65,5 metre, haftada 306 metre, ayda 1.233 metre ile kazı rekorları kırıldı. Saatte 120 kilometre hız ile Türkiye'nin en hızlı metro araçları bu hatta çalışacak. 72 metre ile Türkiye'nin en derin metro istasyonu olan Gayrettepe İstasyonu da bu proje kapsamında inşa edildi.

Yapım aşamasında Türkiye’deki metro hatlarında ilk defa prekast panel kullanıldı. Bu sayede yolculara hızlı tren konforunda sürüş imkanı sunulacak. Bakanlık ve ASELSAN iş birliğiyle geliştirilen yerli ve milli sinyalizasyon sistemi metro hattında kullanılacak.

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu İstanbulluların hizmetinde

Güncellenme Tarihi : 22.1.2023 12:43

İLGİLİ HABERLER