KAYNAK : Haber Vitrini
IMF Türkiye Masası Şefi Juha Kahkonen, ''Mevcut ekonomik program, makro ekonomik dengeleri geliştirirken belirsizlik de sürüyor ve yatırımcılar tedirgin'' dedi.
Kahkonen, 3. Gözden Geçirme çerçevesinde YASED yetkilileri ile yaptığı görüşmenin ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Juha Kahkonen ''Yabancı yatırımlar için son ziyaretinizden bu yana gelişme gördünüz mü?'' sorusu üzerine, şunları kaydetti: ''Doğrudan yabancı yatırımlar için düzenlemeler yavaş yürüyor. Doğrudan yabancı yatırımcılar için, makro ekonomik ortam ve istikrar çok önemli. Mevcut ekonomik program, makro ekonomik dengeleri geliştirirken belirsizlik sürüyor ve yatırımcılar tedirgin.'' Türkiye'deki politik ve ekonomik istikrarsızlığın, bu durumu etkileyip etkilemediğine ilişkin soru üzerine de Kahkonen, ''Ekonomik program yolunda...Hükümetin bunu sürdürmesi çok önemli, çünkü bu olmadan makro ekonomik istikrarı korumak zordur'' dedi.
Standard and Poor's'un Türkiye'ye ilişkin değerlendirmesinin hatırlatılması ve faizlerin yüksekliğine ilişkin soru üzerine de Kahkonen, Türkiye'deki ziyaretlerinin henüz başında olduklarını, tam bir değerlendirmeyi ise ancak bütün taraflarla yapılan görüşmelerin ardından yapabileceklerini söyledi.
Kahkonen, YASED ile yapılan toplantıda, yatırım ortamını nasıl gördüklerini ve bunun önündeki engeller ile bu engellerin kaldırılması için gerekli çalışmalara ilişkin iyi bir görüşme yaptıklarını ifade etti.
Kahkonen, Meclisin Yabancı Sermaye Yasa Taslağını geçirmeden tatile çıkmasını nasıl değerlendirdiğine ilişkin soruyu ise ''Yasanın geçirilmesi önemli. Ama iyi bir yasanın hazırlanmış olması olumlu.
Meclis yeniden çalışmaya başladığında bu yasanın mümkün olduğunca kısa sürede geçmesini bekliyoruz'' diye yanıtladı.
Kahkonen, Türkiye'deki temaslarının ardından bir basın toplantısı düzenleyeceklerini bildirdi. Bu arada Kahkonen başkanlığındaki IMF heyetinin Akademisyenlerden Mahfi Eğilmez ve Asaf Savaş Akat ile bu sabah bir görüşme yaptıkları öğrenildi.
IMF heyeti, YASED'in ardından, Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) Akmerkez'deki Ofisi'ne gelerek, TBB yetkilileriyle görüşmeye başladı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 17:24