İZMİR - İzmir''de, yanında taşıdığı çantada Kalaşnikof tüfek, 31 mermi ve evinde yapılan aramada 490 ecstacy uyuşturucu hap ile 3.5 kilogram esrar ele geçirilen 31 suçtan sabıkalı F.D., savcılık tarafından suç unsuru oluşmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldı.
Geçtiğimiz pazartesi gecesi saat 23.00 sıralarında Alsancak semtindeki Barlar Sokağı''nda denetimlerde bulunan polis, elinde çanta bulunan F.D.''den şüphelenip arama yapmak istemişti. Polislerin ''Dur'' ihtarına uymayıp kaçan F.D., kovalamaca sonucu, saklandığı 1467 Sokak 4 numaradaki apartmanın merdiven boşluğunda güvenlik güçlerince yakalandı.
Dört yıl hapiste kalmış
Gözaltına alınan F.D.''nin, ''adam öldürme, gasp, yaralama, tecavüz, hırsızlık'' gibi 31 ayrı suçtan sabıkası olduğu, bu suçlardan dört yıl cezaevinde kaldığı saptandı.
Polislerin F.D.''nin yanında taşıdığı çantada yaptıkları aramada, bir Kalaşnikof tüfek ve 31 mermi ele geçirildi. F.D.''nin, Gürçeşme semti 2217 Sokak 21 numarada kievinde yapılan aramada ise 490 ecstacy uyuşturucu hap ve bidona konulmuş 3.5 kilogram esrar ele geçirildi. Evde bulunan F.D.''nin beraber yaşadığı 24 yaşındaki M.A. da gözaltına alındı. F.D. tüfeği şehit olan arkadaşından aldığını, bulunan uyuşturucu hap ve esrarı da satmak amacı olmadığını, kendisinin içtiğini söyledi.
İfade verdi
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı''ndan alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü''nde işlemleri tamamlandıktan sonra ''uyuşturucu madde bulundurmak'' ve ''uzun namlulu silah taşımak'' suçlarından İzmir Adliyesi''ne sevk edilen F.D, savcılıkta ifade verdi.
31 sabıkası bulunan F.D.''nin, Ceza Muhakemesi Kanunu''nun 100''üncü maddesine göre, ''delil olacak nitelikte suç unsurları oluşmadığı, uyuşturucu imal ve ticareti yaptığının tespit edilememesi, delilleri karartma ihtimalinin bulunmaması'' gerekçesiyle serbest bırakıldığı öğrenildi.
(radikal)
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:41