Gündem
  • 11.8.2022 10:55

Kamışlı'da havaya uçurduğumuz PKK'lı örgütün önemli ismi Rezan Cavid çıktı

Kamışlo’daki SİHA saldırısında PKK'nın PJAK komutanı hayatını kaybetti

Rojava’nın Kamışlo kentinde 6 Ağustos’ta gerçekleşen SİHA saldırısında PKK’nin Rojhılat siyasi kolu PJAK yöneticilerinden Rezan Cavid'in hayatını kaybettiği bildirildi.

ANF | 'Türkiye sırasını geciktirme telaşında'

Örgütten yapılan açıklamaya göre, 6 Ağustos'ta Kamişlo’nun Sinaa Mahallesi’nde gerçekleşen saldırıda bölgeyi ziyaret eden Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK) komutanlık üyesi Yusif Mehmud Rebanî (Rezan Cavid) ağır yaralandı.

Siyasi Tutsaklar Federasyonu: Rêzan Cavid yaşamını devrime adadı -  Hawarnews Türkçe Sayfası

Açıklamada, Reban'inin daha sonra hayatını kaybettiği kaydedildi.

Kürtçe ve Arapça yapılan açıklama yapan Eş başkanları Kenan Berekat ve Hemrin Eli vurduğumuz araçtaki hainin örgütün önemli isimlerinden Rezan Cavit olduğunu açıkladı.

PKK'nın yeni örgütü - tg mobile

Açıklamada 6 Ağustos'ta Kamişlo’nun Sinaa Mahallesi’nde SİHA’ların bombalaması sonucu Şemdîn Şemdîn, Mezlûm Esad, Ehmed Şebî ve Aheng Şebî isimli 4 Demokratik Suriye Güçleri(DSG) (PKK'nın kamufle idilmiş adı) savaşçısının hayatını kaybettiği, Rezan Cavid'in ise yaralandığı belirtildi.

Hastaneye kaldırılan Rezan Cavid'in (Yusif Mehmud Rebanî) tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği dile getirildi.

Açıklamada "Kuzey ve Doğu Suriye’ye halkla bir araya gelmek için gelen Rebani, 19 Temmuz Devrimi’nin kazanımlarını yakından görmek ve halkı bir araya getirilmesi için çalışmalar yapıyordu" ifadelerine yer verildi.

PKK saflarına Rojhılat’tan katılan Rezan Cavit bir dönem PJAK’ın askeri yapılanması YRK’nin komutanlığı ve PJAK yöneticiliği yaptı.

Rezan Cavit, PKK'nin Rojhılat’taki kolu olarak bilinen PJAK'ın, İran'la siyasi diyalog ve müzakere yürütmek için 2014’te kurduğu Doğu Özgürlük Örgütü (KODAR) isimli oluşumun eş başkanlığı görevinde bulunmuştu.

Açıklamaya göre Cavit, en son PJAK komutanlık üyesi görevini yürütüyordu.

 

Güncellenme Tarihi : 12.8.2022 01:03

İLGİLİ HABERLER