ZAFER ÇAKMAK
ANKARA- Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, masada sonuçlanabilecek konuların meydanlara taşınmaması gerektiğini belirterek, memur maaşlarıyla ilgili taleplerini tüm Bakanlar Kurulu üyelerine aktaracaklarını açıkladı.
Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve Kamu-Sen'in toplu görüşmelerde yetkili sendikalarının başkanları bugün Devlet Bakanı Beşir Atalay'ı Başbakanlık Merkez Bina'da ziyaret etti. Görüşmenin ardından Başbakanlık'tan ayrılırken bir açıklama yapan Akyıldız, Bakanlar Kurulu üyelerini tek tek ziyaret edeceklerini ve Uzlaştırma Kurulu raporunu kabul etmelerini isteyeceklerini ifade etti. Akyıldız, son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la da görüşmek istediklerini belirtti.
Devlet Bakanı Atalay'ın bugün yaptıkları görüşmede tarafların tekliflerinin kamuoyunda kabul gördüğünü, memurların maaşlarının düşük olduğunu ve bu mağduriyetin giderilmesi gerektiğini söylediğini kaydeden Akyıldız, ısrarlı görüşlerinin bundan sonra da süreceğini kaydetti. Akyıldız, ''Masada neticelenebilecek konular meydanlara taşınmamalıdır. Meydana taşındığında ise artık yapacak birşey kalmadığından olacaktır. Türkiye Kamu Sen bunu arzu etmemektedir. Gelişmeler olumsuz değildir'' dedi. Başbakan'ın toplu görüşme sürecindeki müdahalesini hatırlatan Akyıldız, nihai karar verilirken de bu müdahelenin gerçekleşeceğini umduklarını bildirdi. Akyıldız, 4-5 Ekim günlerinde Afyon İkbal tesislerinde Genişletilmiş Şube Başkanları toplantısı yapacaklarını açıkladı.
Basın mensuplarının, KESK'e bağlı Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası'nın, camilerde hutbe okutma eylemi yapacaklarını açıkladıklarını hatırlatması üzerine Akyıldız, bu konunun ihtisas konusu olduğunu, dini konularda fetva verecek kadar bilgisi bulunmadığını söyledi. Devlet Bakanı Atalay'la yapılan görüşmeye katılan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Bilal Eser ise cami içine bu konunun girmesi taraftarı olmadıklarını belirterek, hiçbir sendakının camide hutbe okutma gibi bir görevi, sorumluluğu ve yetkisi bulunmadığını bildirdi. Eser, ''Camilerde hutbe okuturuz diyenler aslında camilerin içinde kendi taraftarlarından cemaati bulamayacaklar. Onlar yanlış adres gösteriyorlar. Onlar sokaklarda hutbe okutsunlar'' şeklinde konuştu.
Öte yandan, Kamu Sen yöneticilerinin Bakanlar Kurulu üyelerine yapacakları ziyaretlerde Uzlaştırma Kurulu kararının kabul edilmesi gerektiğine dair gerekçeleri içeren birer dosya verecekleri belirtildi. Kamu-Sen'in 4-5 Ekim'de yapılacak Genişletilmiş Şube Başkanları toplantısına 400 şube başkanının katılacağı ve toplantıda eylem kararı alınabileceği öğrenildi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 20:42