Sağlık
  • 6.9.2022 16:26

Kamuya dönmek isteyen hekim sayısı 6 bini aştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlıkta 'Beyaz Reform' düzenlemesiyle ilgili, "Adil ve sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığını alabileceği bir dönem olacak. Şu ana kadar 6 binden fazla hekim kamuya dönmek üzere başvurusunu yaptı. Kamu, hekimlerin güvenilir limanı olacak. Şunu çok net söyleyebilirim; kamu hastanelerine dönüşler daha da artacak" dedi.

Sağlık Bakanı Koca, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Koca, geçen hafta atlattığı koronavirüsle ilgili, "Eşim ve çocuklar, 3-4 hafta önce geçirmişlerdi, onlardan bulaşmadı ancak Malazgirt programında yakalandım. Hafif geçirdik. Yani bir grip gibi bile değildi, hafif bir soğuk algınlığı gibi geçti. Sadece 1 gün hafif bir boğaz ağrısı oldu. Negatife dönmesi 1 hafta sonra oldu. İlaç kullanmadım, istirahat ettim ve bol sıvı aldım" dedi.

'COVID ARTIK YENİ DÖNEMİN GRİBİ'
Bakan Koca, günlük Covid-19 vaka sayısının 5-6 binlerin altına kadar indiğini, hastaneye yatışların belirgin düştüğünü vurgulayarak, "Bazı hastanelerimizde Covid klinikleri, yoğun bakımlar tekrar kapanmaya başladı. Önümüzdeki 3-4 hafta içinde bu daha da belirginleşecek ama bu bir daha olmayacak anlamına gelmiyor. Bu dalgadan sonra önce Avrupa'dan başlayıp sonra bize doğru gelen bir dalga kasım-aralık gibi yeniden olabilir. Artık Covid'le birlikte yaşamayı öğrendik. Daha çok ileri yaşlarda, ek hastalığı olan vatandaşlarımızı korumamız gerekiyor. Covid artık yeni dönemin gribi" diye konuştu.

'ARTIK MASKE İÇİN ZORUNLULUK OLMAYACAK'
Bakan Koca, gelecek hafta okulların açılmasıyla ilgili, "Endişe edilmemeli, maske takmak isteyen olabilir, takabilirler ancak zorunlu değil. Bu anlamda çocuklarımız güvenle bundan sonraki süreçte hiçbir kısıtlama olmadan eğitimlerine devam edecekler. Koruma açısından bir önemli grup ise ek hastalığı olan çocuklarımız. Bu durumdaki çocuklarımızın aşılarını olmaları önemli, onların daha dikkatli korunması gerektiğini özellikle ifade etmek istiyorum. Maske için genel anlamda artık bir zorunluluk olmayacak. Hastalık belirtisi hissedenler, başkasına bulaştırmamak için takmalılar. Ek hastalığı olan ve ileri yaştaki vatandaşlarımız kalabalık ortamlara girmeden önce maske takmalılar" dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 6.9.2022 16:29

İLGİLİ HABERLER