Dünya
  • 23.1.2016 02:56

Kanada’da liseye silahlı saldırı

Saldırı, Saskatchewan eyaletinin Saskatoon kentinin 600 kilometre kuzeyindeki 3 bin nüfuslu La Loche’de Dene Lisesi’nde meydana geldi.

Kanada Kraliyet Atlı Polisi RCMP ve yerel kaynakların açıklamalarına göre, okula silahı ile gelen bir kişi, toplam 7 el ateş etti. Saldırının ardından olay yerine çok sayıda polis ve ambulans sevkedildi.

laloche1

Yaralılardan durumu ağır olanlar ambulans helikopterle hastaneye sevkedildi. RCMP yetkilileri, saldırıyı 19 yaşlarında bir erkeğin gerçekleştirdiğini, saldırganın kaçtığını ancak olaydan 10 dakika sonra yakalandığını açıkladı.

-Trudeau Davos’tan açıkladı

Öte yandan olayla ilgili Kanada Başbakanı Justin Trudeau, bulunduğu Davos’ta bir açıklama yaptı. Saldırıda 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıklayan Başbakan Trudeau, ‘’bu korkunç günde La Loche’de hayatını kaybedenler için hep birlikte üzüldük’’ dedi. Her anne-babanın kabusu olacak türden bir saldırı yaşandığını anlatan Trudeau, saldırıya dair detay vermedi.

laloche2

Saskatchewan Eyalet Başbakanı Brad Wall da yaptığı açıklamada, ‘’yaşadığım şoku, üzüntüyü ve bu trajediyi tariff edecek kelime bulamıyorum’’ dedi.

Öte yandan genelde yerli ailelerin yaşadığı La Loche’nin Belediye Başkanı Kevin Janvier, oldukça sakin bir kent olan ilçenin, saldırı sonrası şoke olduğunu söyledi. Başkan Janvier,  ‘’muhtemelen evde başlayan bir tartışma, okulda bu trajedi ile sona erdi’’ dedi.

laloche3

RCMP yetkilileri de, saldırganın yaraladığı kişilerden birinin, 46 yaşında bir erkek ve saldırganın akrabası olduğunu doğruladı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:34

İLGİLİ HABERLER