ANKARA - Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, ''Kutsal dinimizi, din duygularını, simge haline getirilen unsurları istismar ederek ve kötüye kullanarak Cumhuriyet'in temel niteliklerini, özellikle demokrasinin olmazsa olmaz koşulu olan laiklik ilkesini yıkmaya çalışan veya devletimizi parçalamak için faaliyet gösteren siyasi partilerin, demokratik siyasi hayat içerisinde yerleri olamaz'' dedi.
Yargıtay Cumhuriyet savcıları için Yargıtay Konferans Salonu'nda düzenlenen ''Onur Günü''nde bir konuşma yapan Kanadoğlu, ''Yabancı ya da Türk, hiçbir kişi ya da kuruluşun, devletimizin kuruluş felsefesini ve milletimizin ortak değerlerini küçümsemeye, kötülemeye ve pazarlığa açmaya hakkı ve haddi olmaz'' ifadesini kullandı.
Yolsuzlukların Türkiye'nin kaderi olamayacağını, Türkiye'nin yolsuzluklarla birlikte yaşamaya da layık olmadığını ifade eden Kanadoğlu, ''Çare, öncelikle yargının bağımsız, güçlü ve etkin hale getirilmesidir'' dedi.
Kanadoğlu, bunun ardından, dokunulmazlıkların mutlaka sınırlandırılması, meclis soruşturmasını düzenleyen Anayasa'nın 100. maddesinin süratle değiştirilmesi gerektiğini belirtti.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:54