Kandilli: İstanbul 445 artçıyla sarsıldı! Bir süre daha devam edecek

2 dk okuma
Kandilli: İstanbul 445 artçıyla sarsıldı! Bir süre daha devam edecek

Hızlı Özet

İstanbul'da meydana gelen deprem sonrası son duruma ilişkin bilgilendirmede bulunan Kandilli Rasathanesi, bugün itibari ile artçı aktivite sayısının 445’e ulaştığını bildirerek, artçı sarsıntıların önümüzdeki günlerde bir süre daha devam edeceğinin altını çizdi.

İstanbul'da meydana gelen deprem sonrası son duruma ilişkin bilgilendirmede bulunan Kandilli Rasathanesi, bugün itibari ile artçı aktivite sayısının 445’e ulaştığını bildirerek, artçı sarsıntıların önümüzdeki günlerde bir süre daha devam edeceğinin altını çizdi.

Megakent, 23 Nisan tarihinde saatler 12.49'u gösterdiğinde 6,2 büyüklüğünde deprem ile sarsıldı...

AFAD'dan edinilen bilgilerde, İstanbul'da merkez üssü Marmara Denizi Silivri açıkları olan 6,2 büyüklüğünde deprem yaşandı.

Deprem sonrası uzmanlardan yapılan açıklamalarda, herhangi bir can kaybının yaşanmadığı bildirilerek, panik ile camdan atlayan bazı vatandaşlarımızın ise yaralandığı kaydedildi.

6.2'lik depremin ardından İstanbul'da artçı sarsıntılar meydana gelmeye devam ediyor...

KANDİLLİ RASATHANESİ'NDEN YENİ BİLGİLENDİRME

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE), İstanbul'da meydana gelen artçı sarsıntılar sonrası son durumu değerlendirmek üzere yeni bir rapor yayınladı.

"ARTÇI AKTİVİTE SAYISI 445'E ULAŞMIŞTIR"

Kandilli'den yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi:

23 Nisan 2025 tarihinde Marmara Denizi Silivri açıklarında büyüklüğü Mw:6.1 olan şiddetli bir deprem meydana gelmiştir. Ana şoku izleyen iki ana artçı deprem (Mw:5.2; Mw:5.2) ve hala devam eden sismik aktivite Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE), Bölgesel Deprem Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi (BDTİM) tarafından dikkatle 7/24 izlenmektedir. Bugün itibari ile (26 Nisan 2025) artçı aktivite sayısı 445’e ulaşmıştır.

DEPREMLERİN YOĞUNLAŞTIĞI NOKTA AÇIKLANDI

KRDAE BDTİM tarafından hazırlanan basın bülteni depremi takip eden ilk 30 dakika içinde web sayfasında yayınlanmıştır ve her gün güncellenmektedir.

Deprem artçı aktivitesi genellikle Orta Marmara ile Kumburgaz segmenti arasında 15-20 km’lik bir alan içinde yoğunlaşmıştır.

Deprem, Marmara Bölgesi ve civarındaki illerde hissedilmiştir. Deprem merkez üssündeki aletsel şiddet MMI VIII ve yerleşim yerlerinde aletsel şiddet değeri V’e kadar ulaşmıştır.

Deprem ivme kayıtları incelendiğinde; yapıların maruz kaldığı spektral ivmenin, tasarımda esas alınan spektrumun oldukça altında kaldığı görülmüştür.

İlgili depremi takiben 6. dakikada tsunami uyarı mesajlarımız ülkemizde AFAD’a, bölgemizde de sistemimize üye olan ülkelerle ilgili merkezlerine iletilmiştir. Gözlemlerle tsunami uyarısı aletsel olarak teyit edilmiştir. Bu uyarı 16:53 itibari ile tsunami tehlikesinin geçmiş olduğuna dair mesaj ile sonlandırılmıştır.

“ARTÇI SARSINTILAR BİR SÜRE DAHA DEVAM EDECEKTİR”

Artçı sarsıntılar önümüzdeki günlerde bir süre daha devam edecektir. Vatandaşlarımızın yetkili kurumların açıklamalarını dikkate almaları ve riskli olduğu tespit edilen binalara girmemeleri önerilir.

Bu haber 692 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hava tersine dönüyor! Sıcaklıklar bir anda düşecek!
Gündem

Hava tersine dönüyor! Sıcaklıklar bir anda düşecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, yeni hava durumu raporunu değerlendirdi. Özdemirci, hava sıcaklığının hafta başından itibaren kuzey, iç ve batı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağını belirtti.

Habervitrini12194 Görüntüleme
Erdoğan’ı karşılamaya gittiler! Gelin ve damada sürpriz
Gündem

Erdoğan’ı karşılamaya gittiler! Gelin ve damada sürpriz

Samsun’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılamak için toplanan kalabalık arasında, düğün günlerinde gelinlik ve damatlıklarıyla yer alan genç çift dikkat çekti. Erdoğan’ın davetiyle seçim otobüsüne çıkan çift, Cumhurbaşkanı ile sohbet ederek hayatlarının en özel günlerinden birini yaşadı.

Habervitrini11856 Görüntüleme
İsrail medyasından Erdoğan itirafı! "Görmezden gelmek zor"
Gündem

İsrail medyasından Erdoğan itirafı! "Görmezden gelmek zor"

İsrail basını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’yi Orta Doğu’da görmezden gelinmesi zor bir aktöre dönüştürdüğünü yazdı. Ankara’nın Washington ve Arap dünyasındaki nüfuzunun arttığına dikkat çekilen analizde, Türkiye’nin İsrail karşısında giderek daha güçlü bir rakip haline geldiği belirtildi.

Habervitrini13295 Görüntüleme
Okullarda güvenlik seferberliği! Bakan Çiftçi tedbirleri sıraladı
Gündem

Okullarda güvenlik seferberliği! Bakan Çiftçi tedbirleri sıraladı

2026-2027 eğitim-öğretim yılı öncesinde, milyonlarca öğrenci ve öğretmenin huzurla okula gidip gelmesi için okul ve çevrelerinde uygulanacak güvenlik tedbirleri artırıldı. Tedbirleri açıklayan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, 81 ilde emniyet ve jandarmanın sahaya indiğini, asayiş, narkotik ve trafik denetimlerinin sıklaştığını duyurdu. Bakan Çiftçi “81 ilimizde 31 bin okul bahçe görevlisi için planlamamızı tamamladık. 2 bin 804 el dedektörü tedarik ettik. Gayemiz çok açık; çocuklarımız güven içinde eğitim görsün, anne babalarımızın gözü arkada kalmasın” dedi.

Habervitrini10225 Görüntüleme