Dünya
  • 31.1.2016 14:48

Kaplanla arkadaşı keçi ayrıldı

Rusya'da bir safari parkında yaşayan dev bir bengal kaplanı yemesi için kafesine atılan canlı bir keçi ile ahbap olmuştu. Aç kaplan keçiyi yemek yerine arkadaş olması ve her here onunla birlikte gitmesi inanılmaz bulundu.
Zaman zaman keçiyle birlikte uyuyan kaplanın davranışını anormal bulan bilimadamları, Primorsky Safari Park'taki bu olayı araştırıyor.
Vladivostok şehrindeki safari parkında bulunan Kafkas kaplanı Amur'un attığı pençe yüzünden Timur hastanelik oldu. Daha önce de Amur arkadaşına hafif bir pençe atmıştı.

Keçi ile kaplan geçen hafta ayrıldı
Dişi kaplanın üreme mevsiminin gelmesi ve ağresif davranışlara başlaması üzerine ortaya tehlikeli bir durum çıktı. İyi anlaşan ikilinin dostluğu internette kısa sürede dünyaya yayıldı. Yerli ve yabancı turistler, ikilinin dostluğunu görmek için söz konusu parka akın ederken, geçen günlerde Timur, kaplan Amur'a şaka olsun diye boynuz atmak isteyince ilk pençeyi yemişti.Görüntülerde Timur bir kez daha Amur'un sabrını taşıyarak ikinci ağır darbesini alıyor. Darbenin etkisiyle neye uğradığını şaşıran Timur olay yerinden uzaklaşıyor.Fenalaşan Timur daha sonra yığıldığı yerde kalıyor. Alana giren görevliler Timur'u daha güvenli yere götürerek tedavi altına alıyorlar.

Üreme gerginliğini üzerinden attıktan sonra keçi tekrar getirilecek. Kaplanın bu kez ne tepki vereceği merakla bekleniyor..
HABERVİTRİNİ ÖZEL

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:26

İLGİLİ HABERLER