KARAKÖY İSKELESİ BAKIMSIZLIK YÜZÜNDEN BATMADI
ADNAN SULAR
İSTANBUL -İskeleye 2006 yılında kapsamlı bir bakım yapıldığını belirten Paksoy, bakım onarım çalışması sırasında çekilmiş görüntüleri de basın mensuplarına dağıttı.
Yenikapı'daki İDO Genel Müdürlüğü'nde bir basın toplantısı düzenleyen Ahmet Paksoy, basında yer alan eleştirilere yanıt verdi. Şiddetli lodos nedeniyle alabora olan Karaköy iskelesine 25 yıldır bakım yapılmadığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyleyen Paksoy, "İskele 2006 yılı Mart ayında kapsamlı bakım onarımdan geçirildi" dedi.
Basın mensuplarına bakım onarım çalışmaları sırasında çekilmiş görüntüleri CD halinde dağıtan Paksoy, iskelede çürüme ve bakımsızlığın söz konusu olmadığını ifade etti. Paksoy, olayı inceleyen kaza tetkik kurulunun raporu doğrultusunda kazanın kesin nedenin ortaya çıkacağını vurgulayarak, "Bırakalım uzmanlar çalışmalarını tamamlasınlar. Biz de nedenini merak ediyoruz. Ondan sonra tekrar oturup konuşuruz" diye konuştu.
Yolcuların mağdur olmaması için tüm tedbirlerin alındığını belirten Paksoy, en kısa sürede Karaköy iskelesinin çalışır duruma geleceğini, bu süre zarfında güçlendirilmiş alternatif hatların devrede olacağını bildirdi.
Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Paksoy, "Yine yüzen bir platform mu olacak?" şeklindeki soru üzerine aynı tipte ancak daha küçük bir iskele yapacaklarını söyledi. Karaköy iskelesinin bulunduğu alana sabit bir tesis yapılmasının güçlüğüne dikkat çeken Paksoy, "Burası 40 metre derinliğinde ve balçık. Bu nedenle hem maliyeti çok fazla, hem de balçık olduğu için yapımı zor. Yaklaşık 1 ay içerisinde tamamlanacak iskele, eskisi gibi yolcularını almaya devam edecek" şeklinde konuştu.