KAYNAK : Haber Vitrini
BAYAZIT CEBECİ
ANKARA - Emniyet Genel Müdürü Kemal Önal, Adana'da dün bir kocanının karısını bıçaklaması olayında polisin ihmalinin olup olmadığı konusunda Teftiş Kurulu Başkanı'na görev verdiğini belirterek, "Olayı müfettiş incelemesine tabi tutacağız, ihmali görüldüğü takdirde de cezalandırılacağını hepiniz biliyorsunuz" dedi.
Türk Polis Teşkilatının imkanları ile Çocuk Şube müdürlüklerinde kullanılmak üzere alınan 60 aracın teslim edilmesi ile ilgili törene katılan Emniyet Genel Müdürü Kemal Önal, yaptığı konuşmada, sokaklarda yaşamak zorunda kalan çocuklara yönelik yapacak çok şeylerinin olduğunu belirterek, "Kaderin cilvesi olarak o yola düşmüş çocukları diğer suçlulardan ayrıma peşindeyiz" dedi.
Önal, araçların, çocukların suçlu muamelesi görmemesi için özel gösterdikleri çabanın bir göstergesi olduğuna işaret ederek, "Minik vatandaşlarımıza görevizi yapmanın çabası içindeyiz" diye konuştu.
Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanı Feray Şirin ise çocuk polisi birimlerinde çalışan personelin çocuklar konusunda her türlü bilgi ve donanıma sahip olması gerektiğini vurgulayarak, "81 ilimizde kuruluşu tamamlanan Çocuk Şube Müdürlüklerimizin 35'inde tam teşekküllü Çocuk Bakım Üniteleri hizmet vermektedir" dedi.
Törenen ardından Emniyet Genel Müdürü Kemal Önal basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. 'Adana'da işsiz bir baba karısını 54 yerinden bıçakladı, polisin gözü önünde gerçekleşti. Polis neden müdahale etmedi' yönündeki bir soruya Kemal Önal, "Kamuoyundan geniş tepkiler alan bir konuydu. Üzüntü verici bir konuydu, insanlık dışı bir davranıydı. Burada, polisimizin, görev ve olaya müdahale şeklinde bir ihmalinin olup olmadığını araştırmak için şimdi Teftiş Kurulu Başkanı ve personelle ilgili Genel Müdür Yardımcımıza görev verdim. Olayı müfettiş incelemesine tabi tutacağız. İhmali görüldüğü takdir de de cezalandırılacağını hepiniz biliyorsunuz. Ancak bu tip olayların tabi olmaması lazım, insanlık dışı davranış, sanıyorum, karı-koca arasındaki ilişkilerde adli makamlarca değerlendirilecek. Cezasını görecektir" cevabını verdi.
Bir gazetecinin 'Polis hangi durumlarda müdahale edebiliyor, bu durumda polis yapacak bir şey bulamadı mı?' şeklindeki sorusuna ise Önal, "Tahkikat sonunda ortaya çıkacak, polisin hangi konularda nasıl davranacağı bugün düzenlenmiş değil, Polis Vazife ve Selahiyetleri Kanunu'nda çok açık bir şekilde ortaya çıkarılmıştır. Bu gibi durumlarda çok rahat davranışını engelleyici uygulamalarının da olduğunu vurgulamak istiyorum. Silah kullanılması konusunda uzun süren bir yargılamaya tabi tutulmakta. Bu da olmaması gerektiğini vurgulayarak maalesef olaylara etkin bir şekilde müdahalede bazı zaafiyetlere neden olmaktadır ama bu görevi yapmaya engel teşkil etmemelidir. Olayın üzerine gidilecektir. Polisin orada geç kalma durumu veya bir ihmali varsa, müfettiş raporu ile bu tetkik edildiği takdirde gereği kesinlikle yapılacaktır" karşılığını verdi.
'Manisa davasında tebligatlarının geciktirildiği konusunda bazı iddialar var, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?' şeklindeki bir başka soruya ise Önal, "Tebligatlarının geciktirilmesi konusu tamamen adli mekanizmanını çalıştırılması ile ilgili, orada eğer bir akmasama varsa, bize olmadığı yönünde bilgiler geldi. Yargı organı onun gereğini yapacaktır. Ancak, ben şunu vurgulamak istiyorum, işkence iddiaları gerçekten toplum olarak bizleri üzene iddialar, ortaya somut delil olarak da 8 sene önce gerçekleşmiş bir olay ortaya konuyor. Biz o günden bugüne demekki işkence iddiasına değer başka bir olayın olmadığını düşünüyoruz" cevabını verdi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 18:21