
KARPUZ ÇEKİRDEĞİNDE ''RIZKI VEREN ALLAH'' YAZIYOR
İLKER UYAR
MANİSA - Selvitepe Mahallesi'nde ikamet eden ve tüpçülük ile uğraşan Mehmet Akif Başkurt yaklaşık 1 ay önce evine götürdüğü karpuzu keserek ailesi ile birlikte yemek istedi.
Başkurt, tam sofradan kalkacağı sırada masa üzerine çıkardığı karpuz çekirdekleri üzerindeki şekiller gözüne çarptı. Başkurt, şekillerin Arapça'ya benzer yazılar olduğunu fark etti. Arapça bilen bir kişiye çekirdekler üzerindeki yazıyı okutan Başkurt, beş çekirdek yan yana konulduğunda 'Rızkı Veren Allah" cümlesinin yazdığını öğrendi.
Çekirdekleri bir din görevlisine de gösteren Başkurt, tekrar aynı cevabı aldı. Mehmet Akif Başkurt, "Ben bu olayı hayretle karşılıyorum. Domatesin ve birçok meyvenin üzerinde böyle yazıların olduğunu televizyonda izledim, ama karpuz çekirdeklerinde bu olayın meydana geldiğini duymamıştım. Çok şaşirdım. Elindeki çekirdekleri görmek isteyen birçok kişi işyerime gelerek benden çekirdekleri görme ve inceleme talebinde bulunuyorlar" şeklinde konuştu.