BELGRAD - Bosna-Hersek'te 1992-1995 yılları arasında onbinlerce boşnak sivilin öldürüldüğü saldırılarda Sırpların lideri olan ve soykırımdan yargılanan Radovan Karaciç, "pişman olmadığını" söyledi.
Karaciç, Reuters'ın sorularına verdiği yazılı yanıtında, "Oynadığım rolden pişman değilim" dedi. Kendisinin o dönemde kamusal bir görev talebinde bulunmadığını ancak sonuçta bunun gerçekleştiğini ifade eden Karaciç, "bu göreve geldiğime göre, işimi, kalbimdeki halkımın çıkarlarını en iyi kollayacak biçimde yürüttüm" ifadesini kullandı.
Karaciç, görevini, hiç bir şahsi çıkar elde etmeksizin ve bu yönde de bir beklentisi olmaksızın yerine getirmiş olmanın "büyük gururunu yaşadığını" ifade etti.
Karaciç, 11 ayrı savaş suçu ve insanlığa karşı suçla itham ediliyor.
KASAP KONUŞTU : ÖLDÜRDÜĞÜM BOŞNAKLARDAN PİŞMAN DEĞİLİM

Hızlı Özet
“Bosna-Hersek'te 1992-1995 yılları arasında onbinlerce boşnak sivilin öldürüldüğü saldırılarda Sırpların lideri olan ve soykırımdan yargılanan Radovan Karaciç, "pişman olmadığını" söyledi.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İran Savaşın bitmesi için Amerika'ya şartlarını sundu
İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Muhsin Rızai, ABD ile müzakerelerin yeniden başlaması için Tahran’ın belirlediği 7 koşulun Washington’a iletildiğini açıkladı. Şartlar arasında savaşın tüm cephelerde bitirilmesi, İran’ın dondurulmuş varlıklarının serbest bırakılması ve ABD’nin deniz ablukasını kaldırması yer alıyor.

Husiler Riyad'a ulaştı.. Patlama sesleri
Söz konusu alarm, Yemen'deki Husi saldırılarının son dönemde yeniden tırmanmasının ardından Riyad'da verilen ilk hava saldırısı uyarısı oldu.

ABD, Suriye'ye silah satışının önünü açtı
ABD yönetimi, Suriye'ye silah satışı ve dış askeri finansman sağlanmasının önündeki Kimyasal ve Biyolojik Silahlar Yasası kaynaklı son iki kısıtlamadan da feragat etti.

Trump: Yapay Zeka Kuvvetleri’ni kuruyorum
ABD Başkanı Donald Trump, yapay zekanın gelecekte ABD ekonomisi ve ulusal güvenlik açısından kritik bir rol oynayacağını belirterek, “Yapay Zeka Kuvvetleri” kurulacağını açıkladı. Trump ayrıca yakın zamanda bir “Yapay Zeka Çarı” atanacağını duyurdu.