Gündem
  • 29.5.2024 11:12

Kassam işgalci askerlerin kaldığı evi vurdu.. İsrail : 13 askerimiz yaralı

Direniş, İsrail güçleri tarafından bir evin bombalandığını duyuruyor ve araçlarını hedef alan yeni sahneler yayınlıyor. İşgal ordusu ise 13 üyesinin yaralandığını itiraf ediyor
Hamas hareketinin askeri kanadı El Kassam Tugayları, 28 Mayıs 2024 Salı günü, İsrail işgal ordusuna ait patlayıcılarla bir evi patlattığını duyurdu. Ayrıca, bölgedeki operasyonlarını belgeleyen yeni bir video klip de yayınladı. Gazze Şeridi'nde ise işgal ordusu, Filistin direnişiyle yaşanan çatışmalarda 13 askerinin yaralandığını itiraf etti.

El Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, "Mücahitlerimiz, Refah şehrinin güneyinde Siyonist güçlerle bir evi patlayıcılarla havaya uçurdu, üyeleri ölü ve yaralı kaldı.

Ayrı bir açıklamasında şunları ekledi: "Mücahitlerimiz, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebeliye şehrinin doğusundaki bir evin içine saklanan özel bir Siyonist kuvveti 107 füzesiyle hedef aldı."

Ayrıca, "Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Jabalia şehrinin doğusunda bir istihbarat insansız hava aracını ele geçirebildikleri" de doğrulandı.

Buna ek olarak El Kasım, "Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Jabalia'nın doğusundaki Sivil İdare sahasındaki bir grup düşman kuvvetini havan toplarıyla bombaladığını" doğruladı.

Tugaylar, Jabalia kampının ortasındaki bir "Merkava" tankını hedef aldığını ve Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki savaş cephelerindeki "düşman yoğunlaşmalarını" havan toplarıyla bombaladığını gösteren söylediklerini belgeleyen bir video klip yayınladı.

"İslami Cihat"ın askeri kanadı olan "Kudüs Tugayları" ise, "El Kassam Tugayları" ile birlikte, Kudüs'ün kuzeyindeki bir binanın yakınındaki Siyonist düşman askerlerini ve araçlarını havan toplarıyla bombaladıklarını söyledi. Jabalia kampı.

Öte yandan İsrail ordusunun Salı günü internet sitesinde yayınladığı verilere göre, son 24 saatte 9'u Gazze Şeridi'nde olmak üzere 13 askerinin yaralandığı ortaya çıktı.

Verilere göre, "Savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana yaralanan İsrail ordusu personelinin sayısı dün izlenen 3 bin 604'ten 3 bin 617'ye yükseldi."

Böylece son 24 saatte yaralanan ordu personeli sayısı, aynı kaynağa göre 27 Ekim 2023'te Gazze Şeridi'nde başlayan kara çatışmalarında yaralanan 9'u olmak üzere 13'e ulaştı.

Buna göre, Gazze'deki kara çatışmalarında yaralanan İsrail subay ve askerlerinin sayısı "dün kaydedilen 1.801'e kıyasla 1.810'a yükseldi."

Gazze Şeridi'ndeki İsrail işgal ordusunun üyeleri/Reuters

İsrail işgal ordusu ise yeni kayıplarının rütbelerini veya son saatlerde katıldıkları çatışmaların koşullarını ve yerlerini belirtmedi.

Verilere göre, Tel Aviv'in gerçek sayısını açıklamadığı yönündeki suçlamalar ışığında, savaşın başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana, 282'si Gazze Şeridi'ndeki kara savaşlarında olmak üzere 636 İsrailli subay ve asker öldürüldü. Savaşın başlangıcından bu yana ordunun ölümleri.

Güncellenme Tarihi : 29.5.2024 11:14

İLGİLİ HABERLER