Dünya
  • 15.5.2024 15:44

Kassam işgalcileri pusuya düşürdü en az 12 asker öldü, İsrail büyük kayıp veridği mahalleden kaçıyor

Kassam Tugayları, Gazze'nin kuzeyindeki Cebeliye kampında terörist İsrail askerlerini büyük pusuya düşürdü ve en az 12 askeri öldürdü. Çok sayıda yaralı var..
Son 5 gündür atağa kalkan Mücahitler onlarca İsrail askerini öldürdü yüzlercesini yaraladı. Kassam karşısında direnemeyen İsrail askerleri büyük kayıp verdikleri İşgal ordusu Gazze Şehri'nin güneyindeki El Zeytun mahallesinden çekildiğini duyururken, İsrail yedek tugayı da, raporların şunu gösterdiği bir dönemde, savaş ne kadar sürerse sürsün, ordusunun Hamas'ı devirme kabiliyetine sahip olmadığını itiraf etti. 

İsrailli yedek general: Hamas'ı devirmeye gücümüz yok, Haaretz: Direniş taktik değiştirdi ..

 

İşgal ordusu Gazze Şehri'nin güneyindeki El Zeytun mahallesinden çekildiğini duyururken, İsrail yedek tugayı da, raporların şunu gösterdiği bir dönemde, savaş ne kadar sürerse sürsün, ordusunun Hamas'ı devirme kabiliyetine sahip olmadığını itiraf etti. İşgalin daha önce kontrol ettiğini iddia ettiği bölgelerde şiddetli direniş gösteren Filistinli savaşçıların hazırladığı pusuya düşerek onlarca asker öldürüldü ve yaralandı. 

15 Mayıs 2024 Çarşamba günü şafak vakti işgal ordusu, yaklaşık bir hafta süren askeri operasyonun ardından güçlerinin Zeytun mahallesinden çekildiğini duyurdu ve güçlerin "gerekirse geri dönebileceği (ve operasyonlarına devam edebileceği)" tehdidinde bulunmayı da ihmal etmedi..

Bu bağlamda görgü tanıkları , İsrail askeri araçlarının "(geri çekilme sırasında) Filistinlilerin evlerine makineli tüfekle ateş edilmesi üzerine Gazze Şehri'ndeki Zeytun mahallesinden çekildiğini" bildirdi.

14 Mayıs 2024 Salı akşamı direniş, 21 İsrail ordusu aracının hedef alındığını duyururken, İsrail işgal ordusu da kendisine ait 3 tümeninin Gazze Şeridi'nde savaştığını duyurdu.

El Kassam ve Kudüs Tugayları'nın Telegram platformu üzerinden yayınladığı bir dizi verilere göre; 14 tank, 4 buldozer ve 3 personel taşıyıcı vurularak hurda oldu.

İsrail ordusu da "X" platformunda yaptığı açıklamada, Salı günü Gazze'deki çatışmalarda bir askerin öldüğünü, 4 askerinin de "ağır" yaralandığını kabul etti.

Bu arada özel İbrani gazetesi Yedioth Ahronoth, "küçük" ile "orta" arasında değişen 9 askerin daha yaralandığını bildirdi. 

İsrail, Salı günü itibarıyla, sekizinci ayına giren Gazze'deki savaşın başlangıcından bu yana 620 askerinin öldürüldüğünü ve 3 bin 456 askerinin yaralandığını duyurdu. ölü ve yaralı.

Bu bağlamda işgal ordusu sözcüsü Daniel Hagari Salı akşamı, sekizinci aydır devam eden savaş kapsamında üç askeri tümenin Gazze Şeridi'nde savaştığını duyurdu.

İşgal ordusunun Salı günü yaptığı açıklamaya göre, 401'inci Zırhlı Tugay güçlerinin de aralarında bulunduğu 162'nci Tümen güçleri Refah şehrinde (Gazze Şeridi'nin güneyinde) faaliyet gösteriyor.

Açıklamada, "98. Tümen komutasındaki 460. ve 7. Paraşüt Tugayları güçleri Cebeliye bölgesini (kuzey), 99. Piyade Tümeni güçleri ise Zeytun mahallesini (ortada) işgal ederken" ifadelerine yer verildi. ifade.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye sürdürdüğü savaş, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 114.000'den fazla Filistinlinin ölümüne ve yaralanmasına, yaklaşık 10.000 Filistinlinin ise çocukların ve yaşlıların hayatına mal olan kitlesel yıkım ve kıtlığın ortasında kaybolmasına neden oldu.

İsrail, BM Güvenlik Konseyi'nin çatışmaları derhal durdurma kararı almasına ve Uluslararası Adalet Divanı'nın “soykırım” eylemlerini önlemek ve Gazze'deki insani durumu iyileştirmek için acil önlemler talep etmesine rağmen savaşı sürdürüyor.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2024 16:24

İLGİLİ HABERLER