Gündem
  • 30.3.2024 15:00

Kassam mücahitleri bu dairede 16 İsrail komandosunu patlattı. 6'sı öldü

Filistin Direnişi 6 İsrailli subayı öldürdü, 16 askeri yaraladı

Han Yunus'ta bir İsrail birliğine düzenlenen saldırıda El Kassam savaşçıları bir İsrail işgal subayını öldürdü ve altısı kritik durumda olan 16 kişiyi de yaraladı.

İsrail işgal ordusu, Han Yunus'ta Filistin Direnişi'ne karşı çıkan çatışmalarda bir subayının öldürüldüğünü , altısı kritik 16 İsrail askerinin ise yaralandığını açıkladı. Arkasından durumu ağır olanların beşi daha öldü.

İsrail medyası, "yayınlanmasına izin verilir" maddesi kapsamında memurun "Komandolar" özel kuvvetlerine bağlı olarak faaliyet gösteren "Egoz" birliğine ait olduğunu duyurdu . 

İsrail medyası da çatışmayı "zorlu bir savaş" olarak tanımladı ve Direniş savaşçılarının birliğin askerlerine RPG kullanarak saldırdıklarını ve Han Yunus'taki Nasır Hastanesi yakınındaki el-Amal mahallesindeki bir binayı hedef aldıklarını detaylandırdı. 
Patlamadan yaklaşık bir saat sonra yaralıları hastaneye nakletmek için İsrail hava kuvvetlerine ait helikopterlerle işbirliği yapan İsrail "669" biriminin liderliğinde karmaşık bir kurtarma misyonunun başlatıldığı bildirildi. 

İsrail birliklerine karşı verilen çatışmanın ardından El Kassam askeri savaşçıları , altı askerden oluşan başka bir İsrail birliğini pusuya düşürdü ve bunun sonucunda ölü ve yaralılar oldu. 

IOF Perşembe günü yaptığı açıklamada, Gazze'nin güneyindeki çatışmalar sırasında  bir askerinin öldürüldüğünü ve bir diğerinin de ağır yaralandığını duyurdu.

27 Mart'ta İsrail işgal güçleri ayrıca Gazze'de Filistin Direnişiyle yapılan çatışmalarda Givati ​​Tugayı'ndan bir çavuşun öldüğünü ve 22 IOF askerinin yaralandığını duyurdu.

İsrail medyası, ölü sayısının İsrail ordusunun 11 düzenli ve aktif tugaydan oluşan bir tugayının tamamına eşit olduğuna dikkat çekti. Yetkililer en az 14.500 yeni asker alımı çağrısında bulunurken, insan gücündeki aşırı azalmanın İsrail ordusunun yapısı üzerinde net etkileri oldu . Olaylar aynı zamanda yedek tugaylara daha fazla bağımlı olmaya zorladı ve İsrail işgal hazinesinin bakımı için büyük meblağlara mal oldu. 

İsrail askerleri arasındaki binlerce ölümün sahra hastanelerinde tedavi edildiğinde rapor edilmediğini belirtmekte fayda var. 

 

Güncellenme Tarihi : 31.3.2024 12:10

İLGİLİ HABERLER