Gündem
  • 11.5.2024 11:22

Kassam pusuya düşürdü.. 4 işgal askeri öldürüldü çok sayıda yaralı var

"El-Kassam" İsrail güçlerini ve araçlarını hedef alan yeni sahneler yayınlıyor... ve işgal ordusu 4 askerinin öldürüldüğünü duyurdu 
10 Mayıs 2024 Cuma günü El Cezire uydu kanalı, İsrail ordusunun 4 askerinin öldürüldüğünü duyurduğu sırada Gazze'deki Filistin direnişinin işgal askerlerine karşı yürüttüğü şiddetli çatışmaları belgeleyen yeni sahneler yayınladı .

Görüntülerde El Kassam üyelerinin evlerde saklanan İsrail işgal güçlerini hedef aldığı ve İsrail tanklarının da Refah'ın doğusuna girdiği görülüyor.

Öte yandan İsrail işgal ordusu, tamamı 19 yaşında olan 4 askerin öldürüldüğünü, aralarında Nahal Tugayı'ndan bir subayın da bulunduğu 2 askerin ağır yaralandığını duyurdu.

İşgal ordusu sözcüsü, Gazze Şeridi'nin güneyindeki çatışmalarda 9'uncu Tabur 401'inci Tugay'dan iki askerin ağır yaralandığını doğruladı.

Bu arada El Kassam Tugayları, Zeytun mahallesinin güneyinde bir grup işgal askerini havan toplarıyla hedef aldıklarını doğruladı.

Ayrıca Gazze şehrinin El-Zaytun mahallesinin güneyinde işgal ordusunda görevli bir subayın vurulduğu da duyuruldu.

Ayrıca El Kassam, Ensar Tugayları ile birlikte Zeytun mahallesinin doğusundaki Siyonist bir helikopteri "SAM 7" füzesiyle hedef aldığını açıkladı.

El Kassam, bir başka açıklamasında ise "Gazze Şeridi'nde sivillere yönelik katliamlara tepki olarak" Beerşeba kentindeki İsrail hedeflerinin füze salvosu ile bombalandığını duyurdu.

Bu arada Yedioth Ahronoth gazetesi, Gazze Şeridi'nden atılan füze sonucu Beerşeba'da İsrailli bir kadının yaralandığını ve bir binanın hasar gördüğünü doğruladı.

İsrail ordusu, Refah tünelindeki patlamada üç askerin yaralandığını açıkladı

İsrail ordusu, Perşembe günü, askerlerin bu hafta başlarında bir saldırı başlattığı güney Gazze kenti Refah'ta "bubi tuzaklı bir kuyuda" meydana gelen patlamada üç askerin yaralandığını söyledi.

Ordudan yapılan açıklamada, "Bugün erken saatlerde (Perşembe), doğu Refah'ta bubi tuzaklı bir kuyunun patlaması sonucu üç ordu askeri orta derecede yaralandı." dedi.

Açıklamada, "Askerlerin tıbbi tedavi görmesi için hastaneye tahliye edildiği" belirtildi.

İşgalin yeni bombalamasında en az 8 şehit

Bu arada Cuma günü İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat mülteci kampının kuzeyindeki bir evi bombalaması sonucu 8 Filistinli şehit oldu, diğerleri de yaralandı.

Güncellenme Tarihi : 11.5.2024 11:50

İLGİLİ HABERLER