Dünya
  • 10.12.2023 18:00

Kassam Tugayları: 10 İsrail askerini öldürdük

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya beldesinde 10 İsrail askerini öldürdüklerini duyurdu.

Kassam Tugaylarından yapılan yazılı açıklamada, "Kassam mücahitleri, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki El-Faluca bölgesinde sıfır mesafeden 10 Siyonist askeri öldürdü." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde düzenlenen bir başka operasyonda, Cibaliya kampının batısındaki binanın içinde saklanan bir İsrail özel kuvvetinin antipersonel roketiyle hedef alındığı belirtildi.

Cibaliya'da bir İsrail özel piyade gücünün antipersonel roketle, Tel ez-Zater bölgesinde İsrail'e ait bir tankın, yine Cibaliya'da iki askeri aracın Yasin-105 roketiyle hedef alındığı kaydedildi.
Bugün çok şiddetli çatışmalar var. Allah'a şükürler olsun ki her bir yandan çok müjdeli haberler geliyor. Mücahitler resmi açıklamanın 50 civarında İsrail askerini öldürdü çatışmalar da halen sürüyor.

İŞTE ÇATIŞMALARDAN SON HABERLER

0 Aralık Pazar, 12:00 (GMT+3)

DSÖ MÜDÜRÜ: Gazze ve Batı Şeria'da 449'dan fazla sağlık merkezi saldırıya uğradı. Gazze'nin sağlık sistemi çökmenin eşiğinde ve 36 hastaneden yalnızca 14'ü kısmen çalışıyor.

El Kassam Tugayları: Cebaliye'nin batısında altı Siyonist aracı ve bir askeri buldozeri anti-zırh mermileriyle hedef aldık.

El Cezire: İsrail işgal uçaklarının Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliye kampındaki bir evi bombalaması sonucu çok sayıda Filistinli öldü veya yaralandı.

El Kassam Tugayları: Savaşçılarımız Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki El Faluga bölgesinde sıfır mesafeden 10 İsrail askerini öldürdü.

10 Aralık Pazar, 11:00 (GMT+3)

WASHINGTON POST: İsrail Gazze'ye 22.000'den fazla Amerikan bombası attı.

EL KUDÜS TUGAYLARI: Han Yunus'un doğusunda bir düşman toplanmasını havan toplarıyla bombaladık.

10 Aralık Pazar, 10:00 (GMT+3)

El Kassam Tugayları: El Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliye mülteci kampının batısındaki bir binaya saklanan İsrail özel kuvvetini anti-personel füzeyle hedef aldıklarını söyledi.

GAZZE SAĞLIK BAKANLIĞI: “İsrail işgal keskin nişancıları, El Şifa Tıp Kompleksi, El Ahli Arap Hastanesi ve bazı sağlık merkezlerine tıbbi malzeme sağlamak için ilaç depolarına ulaşmaya çalışan Eczacılık Genel Müdürü Eşref Ebu Mahadi'yi hedef aldı. Gazze'de hâlâ çalışıyorlar."

10 Aralık Pazar, 09:00 (GMT+3)

TIBBİ KAYNAK (El Cezire'ye): İsrail'in bombalaması nedeniyle dün akşamdan bu yana Gazze Şeridi'nin merkezindeki El Aksa Şehitleri Hastanesi'ne 45 ölü Filistinli geldi.

10 Aralık Pazar, 08:00 (GMT+3)

El Cezire: İsrail işgal güçleri Batı Şeria'nın kuzeydoğusundaki Tubas'tan çekildi.

El Cezire: İsrail işgal güçleri, işgal altındaki Kudüs şehrinin kuzeyindeki Kalandiya kampına baskın düzenledi.

10 Aralık Pazar, 07:15 (GMT+3)

FİLİSTİN MEDYA:

İsrail, Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat, Maghazi ve Al-Zawaida mülteci kamplarına eş zamanlı baskınlar düzenledi.

İsrail güçleri ayrıca Gazze Şehri'nin doğusundaki El Tuffah ve Shujaiya mahalleleri ile Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki çeşitli bölgeleri hedef alan baskınlar düzenledi.

İsrail işgal ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentine yeni baskınlar başlattı.

Güncellenme Tarihi : 10.12.2023 16:24

İLGİLİ HABERLER