Gündem
  • 26.11.2023 23:00

Kassam Tugayları 4 komutanın hayatını kaybettiğini açıkladı

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları sırasında 4 komutanının hayatını kaybettiğini duyurdu.

Hamas'ın askeri kanadı El Kassam Köprüleri, yaptığı açıklamada, İsrail'in direnişe yönelik saldırısı sırasında kuzey tugayı komutanı Ahmed el Gandur ve diğer üç üst düzey liderin şehit olduğunu duyurdu.

El Kassam Tugayları yaptığı açıklamada, Ghandour'un askeri konseyinin bir üyesi olduğunu ve aralarında İsrail medyasının Hamas roket atış birimlerinin başkanı olduğunu söylediği Ayman Siyyam'ın da bulunduğu, şehit olan diğer üç liderin isimlerini verdiğini söyledi.

Rapora göre Ghandour, grubun kuzey Gazze birimine liderlik eden ve askeri konseyde görev yapan önemli bir Hamas lideriydi.

Açıklamada, "Onların yoluna devam edeceğimize ve kanlarının mücahitlere ışık, işgalcilere ateş olacağına Allah'a söz veriyoruz" denildi.

Ahmad Ghandour'un arka planı 

Ghandour "İsrail"de iki kez hapsedildi ve bildirildiğine göre savaş sırasında İsrail'in hava saldırılarında iki oğlunu kaybetti.

2014 savaşı sırasında IOF evini yıktı ve bir yıl sonra İsrailli bir sivil toplum kuruluşu onu çatışma sırasında işlenen savaş suçlarından şüphelenilen bir şikayette bulunmakla suçladı.

Dışişleri Bakanlığı, kendisinin o dönemde Hamas'ın siyasi bürosunun bir üyesi olduğunu ve daha önce Gazze, Batı Şeria ve yurtdışından liderlerini gruplandıran direniş grubunun Şura konseyinde yer aldığını söyledi.

Güncellenme Tarihi : 26.11.2023 23:25

İLGİLİ HABERLER