Gündem
  • 31.10.2023 11:19

Kassam Tugayları : İşgalcileri ölüm pususuna düşürdük

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, "Zeytun Mahallesi'nin doğusuna giren iki Siyonist askeri aracı 'Yasin 105' roketiyle hedef alındı" açıklaması yaptı. Görgü tanıkları, İsrail askeri araçlarının Gazze Şeridi'nin doğu sınırından 3 kilometre kadar içeriye girdiğini, kısa bir süre sonra da geri çekildiğini aktardı. İsrail ise, Gazze içinde düzenledikleri bir operasyonda Hamas'ın 4 önemli ismini öldürdüklerini iddia etti.

İsrail’in 24 gündür yoğun bombardıman altında tuttuğu Gazze Şeridi’nde öldürülenlerin sayısı 301 artarak 8 bin 306’ya yükseldi. İsrail ordusu Gazze içlerine kısa süreli kara operasyonları da yaptığı belirtildi.

Öte yandan Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi’ndeki Ez-Zeytun Mahallesi’nin doğusuna giren İsrail’e ait iki askeri aracın hedef alındığını duyurdu.

Kassam Tugayları’ndan konuya ilişkin yazılı bir açıklama yayımlandı.

Açıklamada, “Zeytun Mahallesi’nin doğusuna giren iki Siyonist askeri aracı ‘Yasin 105’ roketiyle hedef alındı.” ifadesi kullanıldı.

Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yer alan Selahaddin Caddesi’ne giren İsrail tankının bir aracı hedef aldığı bildirilmişti.

Görgü tanıkları, İsrail askeri araçlarının Gazze Şeridi’nin doğu sınırından 3 kilometre kadar içeriye girdiğini, kısa bir süre sonra da geri çekildiğini aktarmıştı.

Gazze Şeridi’ndeki hükümet de “İşgal güçleri, Gazze Şeridi’ndeki bölgelerde askerlerinin varlığına dair gerçekçi olmayan bir tablo çizmeye çalışıyor. Ancak direnişin darbeleri altında bunu yapamıyor.” açıklamasında bulunarak, İsrail askeri araçlarının Gazze’deki Selahaddin Caddesi’ne kadar girdiği, sınırlı saldırısından kısa bir süre sonra da geri çekildiğini bildirmişti.

HEDEFTEKİ MAHALLE

İsrail ordusu, 24 gündür yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi’ni bombalıyor.

Havadan, karadan ve denizden Gazze’yi vuran İsrail ordusunun saldırıları özellikle bölgenin kuzeyinde yoğunlaşıyor.

Gazze’nin kuzeyinde yer alan ve sınır bölgesinde bulunan Beyt Hanun Mahallesi, saldırıların odağında.

İsrail ordusunun yoğun hava saldırılarına maruz kalan Beyt Hanun, son günlerde de tank ve obüs atışlarıyla hedef alınıyor.

Beyt Hanun’un sınıra yakın kenar kısımlarında neredeyse vurulmayan bina yok.

Saldırılar nedeniyle binalarda oluşan ağır hasar İsrail’in Gazze sınırında yer alan Sderot kentinden bile net şekilde görülebiliyor.

Ağır yıkımın oluştuğu Beyt Hanun’un kenar kısımları harabeye dönmüş durumda.

İsrail ordusu, son günlerde Gazze’nin kuzeyine düzenlediği saldırılarında daha çok iç kesimlere yoğunlaşmış durumda çünkü kenar kısımlarda neredeyse vurulmayan yerin kalmadığı görülüyor.

İSRAİL ORDUSU: 4 HAMASLIYI ÖLDÜDÜK

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, askerlerin, Gazze’de gece boyunca “kara operasyonlarını” sürdürdüğü ifade edildi.

Operasyonlar sırasında İsrail güçleri ile Filistinli gruplar arasında çatışmalar yaşandığı ve Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kasaam Tugayları’nın “birçok üyesinin” öldürüldüğü aktarıldı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 4 Hamas mensubunu öldürdüğünü açıkladı.

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, “Askeri İstihbarat ve İç İstihbarat Teşkilatı Şabak (Şin-Bet) rehberliğindeki güçler, önde gelen Hamas mensuplarının tasfiye edilmesini sağladı.” ifadelerine yer verildi.

Hamas'tan son dakika İsrail açıklaması! Kudüs Tugayları resmen duyurdu!

Hamas'ın Kudüs Tugayları Sözcüsü Ebu Hamza, İsrail'in olası kara harekatıyla ilgili yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin Gazze'de terör ve ölüm pusularına düşürüldüğünü belirtti.

İsrail'in, 7 Ekim'den bu yana Filistin'e yönelik katliam saldırıları devam ederken, Hamas'tan, yeni bir açıklama geldi.

Hamas'ın Kudüs Tugayları Sözcüsü Ebu Hamza, İsrail'in olası kara harekatıyla ilgili yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin Gazze'de terör ve ölüm pusularına düşürüldüğünü belirtti.

'İSRAİL KARAYA GİRME GİRİŞİMLERİNİN HAYALİ RESİMLERİNİ ÇİZİYOR'

Hamza, "Direniş tüm fraksiyonlarıyla düşmanın sefil kara manevralarına göğüs gererek yiğitliğini sürdürüyor. Düşman karaya girme girişimlerinin hayali resimlerini çiziyor. Düşman askerleri Gazze'de terör ve ölüm pusularına düşürüldü." dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 31.10.2023 11:39

İLGİLİ HABERLER