Gündem
  • 15.6.2025 23:59

Kassam Tugayları'ndan İsrail'e çifte operasyon

Kassam Tugayları, İsrail'e karşı iki operasyon düzenlediğini duyurdu.
Hamas'ın askeri kanadı olan Kassam Tugayları, İsrail'e karşı iki askeri operasyon duyurdu. Biri kısa menzilli roketlerle bir yerleşim yerini hedef aldı, diğeri ise Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus'ta bir İsrail kuvvetini hedef aldı.
Tugaylar yaptığı açıklamada, "Magen yerleşimini kısa menzilli 114 milimetrelik Rajum roket sistemiyle bombaladık." dedi.

İkinci operasyonda ise Han Yunus'un doğusundaki Abasan kasabasında 11 askerden oluşan İsrail piyade birliği, anti-personel füzesiyle hedef alındı. Saldırıda, ölenler ve yaralananlar olmak üzere çok sayıda asker yaralandı.

Öte yandan İbranice Yedioth Ahronoth gazetesi, Gazze'de esir değişimi ve ateşkes görüşmelerinde olumlu gelişmeler yaşandığını bildirdi.

Bu gelişme, İsrail kabinesinin geçen perşembe günü "Kaçırılanların Serbest Bırakılması" başlıklı acil bir toplantı yapmasının ardından geldi. Daha sonra bu kararın, İsrail'in İran'a saldırısıyla aynı zamana denk gelmesi nedeniyle yanıltma girişimi olduğu belirtildi.

 

Güncellenme Tarihi : 16.6.2025 00:29

İLGİLİ HABERLER

Onceki Sayfa
Sonraki Sayfa