Gündem
  • 27.1.2024 20:03

Kassam yakaladığı 3 İsrailli kadın askerin videosunu yayınlayıp Netanyahu'ya mesaj yolladı

Yakalanan 3 İsrailli kadın askerin videosunu yayınlayan El Kassam, Netanyahu'ya savaşı "derhal" durdurması ve onları ailelerine teslim etmesi çağrısında bulundu.

İslami Direniş Hareketi Hamas'ın askeri kanadı El Kassam Tugayları, 26 Ocak 2024 Cuma günü Gazze Şeridi'nde esir alınan İsrailli kadın askerlerin bir videosunu yayınlayarak İsrail işgali Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya mesaj gönderdi. savaşı durdurmasını ve onları İsrail'deki ailelerine geri döndürmek için çalışmasını talep ediyor.
Kadın tutuklular Netanyahu'ya, Gazze'de ateşkes ve imha talebinde bulunan mektuplar göndererek, "Ölen İsrailli tutuklulardan siz sorumlusunuz" diyerek, kadın tutukluların onları evlerine geri göndermesini ve Hamas'la anlaşma yapmasını talep etti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya Hamas'la takas anlaşması yapması çağrısında bulunan Karina, Daniel Gilboa ve Doron adlı üç kadın tutuklu, "Hükümetimiz size yalan söylüyor. Sağ dönmek için her şeyi yapın" dedi.

İsrail'in aralıksız bombardımanı altında Gazze'de yaşadıkları koşulları anlatan kadın tutuklular, İsrail işgal ordusunun elindeki ölümden kaçmak için oradan oraya göç ettiklerini anlattı ve mektuplarında “Korkmuyoruz” dedi. Hamas'tan korkuyoruz ama ülkemizin hükümetinden korkuyoruz."

Bu, Hamas hareketinin askeri kanadı El Kassam Tugayları'nın Perşembe günü 68 İsrail askeri aracının tamamen veya kısmen imha edildiğini ve birkaç gün içinde Gazze Şeridi'nde sıfır mesafeden 53 askerin öldürüldüğünü duyurduğu bir zamana denk geldi. evvel.

El Kassam sözcüsü Ebu Ubeyde yaptığı açıklamada, Phalange savaşçılarının "birkaç gün içinde 68 askeri aracı tamamen veya kısmen imha edebildiğini" söyledi. El Kassam savaşçılarının, bölgeleri belirtmeden, "sıfır noktasından 53 askeri öldürdüklerini, 9 askeri keskin nişancılarla öldürdüklerini ve 57 farklı askeri misyonda onlarca askeri öldürüp ya da yaraladıklarını" doğruladıklarını sözlerine ekledi.

"Füzeler, tahkimat önleyici cihazlar, kişiler ve makineli tüfeklerle işgal eden, 4 evi havaya uçuran ve (İsrail) düşman askerlerine karşı iki tünel girişini ve bir mayın tarlasını havaya uçuran İsrail kuvvetlerinin" hedef alındığını doğruladı.

Güncellenme Tarihi : 27.1.2024 20:19

İLGİLİ HABERLER