Gündem
  • 28.5.2024 16:11

Kassam'dan İsrailli mahkumların ailelerine: Ordunuz çocuklarınızı tabulatta getirecek

Kassam Tugayları İsrail'in ateşkes masasından türlü türlü bahaneler uydurup kalmasının nedeninin savaşı bitirmemek olduğunu söyledi. Barış ister gözüküp batıdan gelen tepkileri dindirmeye çalışıyorlar ama öte yandan da elimizdeki Yahudi esirlerin hayatını tehlikeye atıyorlar.
İsrail'in rehinelerin tutulduğu alanları bilerek bombaladığını belirten Kassam tugayları, "Netanyahu böylece rehineleri teker teker öldürürerek bitirecek. Çocuklarınızı size diri değil tabutta getirecek. Rehineler bitince de ateşkes için masaya oturmasına gerel kalmayacak dedi

Kassam'dan İsrailli mahkumların ailelerine: Ordunuz, Netanyahu'nun emriyle oğullarınızın onuruna canlı canlı hakaret etti ve onları ölü olarak geri verecektir. 

Hamas'ın askeri kanadı El Kassam Tugayları Cumartesi günü Gazze'de Direniş grubu tarafından tutulan İsrailli esirlerin ailelerine seslenen bir video yayınladı ve işgal hükümetinin kendilerini gerçek tehlikeye attığı uyarısında bulundu.

Tugaylar videoya, ailelere şu mesajı içeren bir mesajla eşlik etti: "Ordunuz, (Başbakan Benjamin) Netanyahu'nun emri altında, onların (esirlerin) hem yaşayan hem de ölü onurunu ihlal etti."

İslami Direniş Hareketi Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü "Gazze'deki mahkumların ailelerine... Bu sizin mesajınızdır" başlıklı bir video klip yayınladı. Ordu Netanyahu'nun emriyle çocuklarınıza bunu yapıyor."

Video klipte İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve İsrail savaş hükümetinin bakanı Benny Gantz'ın yanı sıra İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari'nin Gazze'deki direniş tarafından tutulan İsrailli mahkumlarla ilgili sözleri yer aldı.

Videoda Netanyahu şunları söyledi: "Savaşın başlangıcından bu yana, esirlerin hepsini, durmadan geri döndürmek için çalışıyoruz, hepsini derken hepsini kastediyorum", Gantz ise şunları söyledi: " Mahkumların iadesi için büyük çaba harcıyoruz” dedi.

Daniel Hagari ise şunları söyledi: "Mahkumları evlerine döndürmek için elimizden gelen her şeyi yapmak gibi ahlaki bir görevimiz var."

Bu sözlerin ardından videoya yorum yapan El Kassam, "Netanyahu, ordusu ve savaş konseyi esaret altındaki vatandaşlarınızı işte böyle öldürüyor" dedi.

Tugaylar daha sonra İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki bombalamasında öldürülen İsrailli mahkumların resimlerini gösterdi ve mahkumların ailelerinden "Netanyahu ve hükümetine isimlerini sormalarını istedi, onlar da onları iyi tanıdıkları için size söyleyeceklerdir."

İsrail askerlerini öldürmek

Saha düzeyinde, El Kassam Tugayları Cumartesi günü İsrail askerlerinin öldürüldüğünü, diğerlerinin yaralandığını ve Gazze Şeridi'nin kuzeyinde iki tankın hedef alındığını duyurdu.

Tugaylar, Telegram kanalında yaptıkları açıklamada şunları söyledi: "El Kassam Mücahidleri, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Jabalia kampının kuzeydoğusundaki proje alanında bir Siyonist askeri Kassam Ghoul tüfeğiyle vurmayı başardı."

Açıklamada şunları ekledi: "El Kassam Mücahidleri, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Jabalia kampındaki Habboub binasının yanındaki özel bir Siyonist kuvvete ait bubi tuzaklı bir evi patlatmayı başardı ve üyelerini ölü ve yaralı bıraktı."

Aynı düzeyde El Kassam şunları söyledi: "El Kassam mücahitleri, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Jabalia kampının doğusundaki tünel girişi yakınında Siyonist askerlerden oluşan bir birliğe karşı yıldırım patlatmayı başardılar ve onları ölü ve yaralı bıraktılar."

El Kassam Tugayları da yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebeliye kampının doğusundaki İmam Ali Camisi civarındaki iki "Merkava 4" işgal tankını iki adet "Al-Yassin 105" top mermisi ile hedef aldığını belirtti.

İsrail işgal ordusu, ölen ve yaralananların gerçek sayısının gizlendiği yönündeki suçlamalar üzerine, Gazze'de savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana yaklaşık 650 subay ve askerin öldürüldüğünü ve yaklaşık 3.600 kişinin de yaralandığını tahmin ediyor.

Güncellenme Tarihi : 28.5.2024 16:20

İLGİLİ HABERLER