Yaşam
  • 7.10.2004 04:18

KATİL VİRÜS CANLANDIRILDI!..

Birinci Dünya Savaşı sonlarında 20 milyon kişiyi öldüren grip virüsü laboratuvarda yeniden canlandırıldı. ABD’li bilim adamları, Birinci Dünya Savaşı’nın sona ermekte olduğu 1918-1919’da 20 milyon kişinin ölümüne yol açan katil grip virüsünü, sıkı güvenlikli bir laboratuvarda genetik mühendislik sayesinde hayata geçirdiler.

Fareler 3 günde öldü

Wisconsin Üniversitesi bilim adamları tarafından yapılan araştırmada, iki ‘kilit gen’ 1918 virüsünden alınarak laboratuvar farelerinin bağışık olduğu insan gribi virüsleri içine yerleştirildi. Bu virüslerin burunlarından enjekte edildiği fareler üç gün sonra hastalıktan öldüler.

İltihap ve kanama yaptı

Otopside virüslerin akciğerlerde saldırıya geçtiği, 1918 salgınında olduğu gibi iltihap ve kanamaya neden olduğu görüldü. Bilim adamları araştırmanın amacının virüsün niye bu kadar etkili olduğunu bulmak ve yeni aşılar geliştirmek olduğunu açıkladılar.  

Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:02

İLGİLİ HABERLER