Asayiş
  • 30.6.2010 12:57

KATİLİ DÖNER KESME BİÇİMİ YAKALATTI!

6 yıl önce evinde 14 yerinden bıçaklanarak öldürülen gencin katili dönerci çıktı! Cinayeti ortaya çıkartan polis, zanlının yakalanmasında dönerci bıçağını kullanma şeklinin etkili olduğunu söyledi

ŞANLIURFA polisi, kentte 6 yıl önce işlenen bir cinayeti, olay yeri incelemeyi anlatan CSI dizilerini aratmayacak şekilde aydınlattı. Olay şöyle gelişti: 17 Mayıs 2004 tarihinde Abdullah Şen adlı genç, 14 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Olay tarihinde 16 yaşında olan Zafer Yayık ve Hüseyin Avcı (29), Yasin Okay (29) ile Müslüm Çakalı (26) cinayet zanlısı olarak gözaltına alındı. Yayık, serbest bırakıldı, tutuklanan diğer 3 zanlı isi 2 ay hapis yattıktan sonra tahliye edildi.

Aradan 6 ay geçtikten sonra dosya yeniden açıldı. Kentte son aylarda karmaşık olan 3 cinayeti aydınlatan özel cinayet masası ekipleri, ilk olarak cinayetle ilgili dosyadaki fotoğrafları, ve cesetteki bıçak izlerini inceledi. Polis, cesetteki izlerden, zanlının bıçak kullanmada usta olduğunu belirledi. Daha önce yakalanıp serbest bırakılan Zafer Yayık’ın dönercilik yaptığını belirleyen polis, bu kişiyi izlemeye başladı. Bir polis memuru 8 ay boyunca o restorana giderek öğlen döner yedi. Dönerci Yayık’ın eti keserken yaptığı hareketleri tek tek inceleyen sivil polis, şüphelerini Yayık üzerinde yoğunlaştırdı. Yayık’ın polis otolarını görünce dikkatli bakıp tedirgin olduğunu fark eden polis, DNA testine karar verdi. Olay yerinde bulunan bir DNA örneği, Yayık’tan alınan doku örneğiye karşılaştırılınca gerçek gün ışına çıktı. DNA örneğinin tutması üzerine cinayeti itiraf etmek zorunda kalan Zafer Yayık, “Benimle cinsel ilişkiye girmek istediği için öldürdüm” dedi. Yayık çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:22

İLGİLİ HABERLER