Asayiş
  • 28.9.2013 15:26

Katliamın dehşet verici ayrıntıları!..

Konya'daki katliamın nedeni yüksek sesle televizyon izleme uyarısıymış.

İlk ifadesinde balkonda kendi yaptığı karadut şarabını içip televizyon izlediğini belirten Eroğlan'ın, "Eski muhtar Mehmet Ali Ayrancı, yüksek sesle televizyon izlediğimi söyledi. Çıkan tartışma sonucu muhtara ateş ettim."dediği öğrenildi. Çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklan Eroğlan, akıl ve ruh sağlının yerinde olup, olmadığının tespiti için Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderildi.
Olay, dün saat 13.00 sıralarında Yelmez Köyü'nde meydana geldi. 2.5 yıldır eşinden ayrı ve yalnız yaşayan 8 çocuk babası Mustafa Eroğlan, 2'nci kattaki evinin balkonundan pompalı tüfekle, cuma namazına yetişmek için camiye giden komşusu Yelmez Köyü eski muhtarı 60 yaşındaki Mehmet Ali Ayrancı'ya ateş etti. Kanlar içinde kalan Ayrancı yere yığıldı. Yaklaşık 10 metre ileride evinin önünde pekmez yapan 58 yaşındaki Nurettin Ayrancı, ağabeyinin yere yığıldığını görünce yanına koştu. Bu sırada babasının yere yığıldığı gören 29 Mehmet Ayrancı ile komşuları 55 yaşındaki Mehmet Oruç da yardım için koşarak Mehmet Ali Ayrancı'nın yanına geldi. Eroğlan, tüfekle 3 kişinin üzerine de rastgele ateş açtı. Mehmet Ali Ayrancı olay yerinde öldü. Mehmet Ayrancı ve amcası Nurettin Ayrancı kaldırıldığı Hadim Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Meram Tıp Fakültesi’ne sevk edilen ağır yaralı Mehmet Oruç’un da hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi. Yanına kimseyi yaklaştırmayan Eroğlan da, jandarma tarafından gözaltına alındı.

KATİLAMIN SEBEBİ YÜKSEK SESLE TELEVİZYON İZLEMEK

İlk ifadesinde balkonda kendi yaptığı karadut şarabını içip televizyon izlediğini belirten Eroğlan'ın, "Eski muhtar Mehmet Ali Ayrancı, yüksek sesle televizyon izlediğimi söyledi. Çıkan tartışma sonucu muhtara ateş ettim."dediği öğrenildi.

ÖLDÜKLERİNİ ÖĞRENİNCE AĞLAMIŞ

Diğer 3 kişiye ateş açtığını hatırlamadığını söyleyen Eroğlan’ın, ateş açtığı 3 kişiden 2'sinin öldüğünü öğrenince de ağladığı öğrenildi. Eroğlan'ın, öldürdüğü eski muhtar Mehmet Ali Ayrancı'nın muhtarlık döneminde herkesin önünde kendisini dövdüğünü öne sürdüğü belirtildi. Eroğlan, yapılan sorgulamasının ardından adliyeye sevk edildi.
Eroğlan'ın, adliyedeki sorgusu sürdüğü sırada adliye önüne gelen ölenlerin bir grup yakını, bağırarak tepki gösterdi. Jandarma ve polisin müdahalesiyle grup uzaklaştırıldı.

AKIL VE RUH SAĞLIĞI TESBİTİ

Adli tıp kurumu uzmanı tarafından, akıl ve ruh sağlının yerinde olmadığını yönünde ön rapor hazırlandığı belirtilen Eroğlan'ın, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Eroğlan, detaylı bir rapor alınması için Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderildi.

ÖLEN 3 KİŞİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Mustafa Eroğlan'ın açtığı ateş sonucu ölen Mehmet Ali Ayrancı, oğlu Mehmet Ayrancı ve kardeşi Nurettin Ayrancı'nın cenazeleri Hadim Devlet Hastanesi Morgu'ndan alınıp, ambulansla evlerine getirildi. Cenazeleri tekbir sesleriyle karşılayan yakınları, cenazeleri son kez gördü. 3 kişinin cenazesi daha sonra köy mezarlığı önünde kılınan cenaze namazının ardından defnedildi. Cenaze namazına Konya Valisi Muammer Erol da katıldı. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:38

İLGİLİ HABERLER