Kaybolan Türk Büyükelçilik çalışanı bulundu

1 dk okuma
Kaybolan Türk Büyükelçilik çalışanı bulundu

Hızlı Özet

Kaynaklar, "Meksika Büyükelçiliğimizde görevli bir ikinci katip, bir süredir işe gelmemekte ve nerede olduğu bilinmemektedir. Bu süre içinde kendisi ile gerek Meksika Büyükelçiliğimizin gerek Bakanlığımızın temas çabaları sürmüştür." ifadelerini kullandı.






Dışişleri Bakanlığı kaynaklarınınn Anadolu Ajansı'na verdiği bilgiye göre, Türkiye'nin Meksiko Büyükelçiliğinde çalışan ve kayıp olduğu iddia edilen personelin bir süredir işe gelmediği belirtildi.



Diplomatik kaynakların verdiği bilgide, Türkiye'nin Meksiko Büyükelçiliğinde görevli bir memurun bir süredir işe gelmediği ve nerede olduğunun bilinmediği fakat çalışanın ailesiyle temasının olduğu ifade edildi.



Kaynaklar, "Meksika Büyükelçiliğimizde görevli bir ikinci katip, bir süredir işe gelmemekte ve nerede olduğu bilinmemektedir. Bu süre içinde kendisi ile gerek Meksika Büyükelçiliğimizin gerek Bakanlığımızın temas çabaları sürmüştür." ifadelerini kullandı.



Bahse konu memurun ailesiyle temasının olduğunu ve kişisel güvenliği açısından Meksika resmi makamlarına durum hakkında bilgi verildiğini belirten kaynaklar, gelişmelerden çalışanın ailesinin düzenli şekilde bilgilendirildiğini kaydetti.



Meksika basınında, Türkiye'nin Meksiko Büyükelçisi Tahsin TimurSöylemez'in ikinci sekreteri olan 29 yaşındaki Türk vatandaşı kadının kaybolduğu iddiaları yer almıştı.



 




Bu haber 500 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Pusula Holding yöneticilerinden İsviçre’ye servet transferi!
Asayiş

Pusula Holding yöneticilerinden İsviçre’ye servet transferi!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü dev fon soruşturmasında çarpıcı bir detay ortaya çıktı. Pusula Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Turhan ile Pusula Portföy Başkanı Muhammed Yarız’ın hesaplarından İsviçre’ye toplamda 15 milyon dolar ve 25 milyon euro transfer edildiği saptandı.

Habervitrini14178 Görüntüleme
Bakan Gürlek: İki faili meçhul dosya daha aydınlatıldı
Asayiş

Bakan Gürlek: İki faili meçhul dosya daha aydınlatıldı

Adalet Bakanı Sayın Akın Gürlek, İstanbul ve Osmaniye’de yıllardır aydınlatılmayı bekleyen iki cinayet dosyasının daha çözüldüğünü açıkladı. İstanbul Gaziosmanpaşa’da 2018 yılında işlenen cinayetle ilgili yeni bir şüpheli tespit edilerek tutuklandı. Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde ise kaybolan Ayşegül Yaşar’ın cansız bedenine ulaşıldı. Dosyada şüpheli ile anne ve babası gözaltına alındı.

Habervitrini13543 Görüntüleme
Alihan Kuriş soruşturmasında 23 şirkete kayyım atandı! 29 gözaltı var!
Asayiş

Alihan Kuriş soruşturmasında 23 şirkete kayyım atandı! 29 gözaltı var!

Alihan Kuriş suç örgütüne yönelik soruşturmada kayıt dışı para ve menkul kıymet transferi yapıldığı tespiti üzerine 29 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 23 şirkete ise kayyım atandı.

Habervitrini12009 Görüntüleme
Görevden uzaklaştırılan Savcı Türkşad Kunthan Uçuk'a yurt dışına çıkış yasağı
Asayiş

Görevden uzaklaştırılan Savcı Türkşad Kunthan Uçuk'a yurt dışına çıkış yasağı

HSK tarafından 3 ay süreyle görevden uzaklaştırılan Bozova Cumhuriyet Savcısı Türkşad Kunthan Uçuk, hakkında yürütülen "kamu görevlisine hakaret" soruşturması kapsamında adliyeye gelerek teslim oldu. Uçuk hakkında yurt dışına çıkış yasağı uygulanmasına karar verildi.

Habervitrini9341 Görüntüleme