Gündem
  • 4.5.2021 20:20

Kayıp at skandalında yeni gelişme! Görevinden alındı

CHP'li Ekrem İmamoğlu idaresindeki İBB'nin satın aldığı 978 atın kayıp olması, bu atlardan 224'ünün de öldüğü açıklanmasının ardından ilginç gelişmeler yaşandı. İBB Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Muhammet Nuri Coşkun’un görevinden alındığı ortaya çıktı. Coşkun’un yerine 16 Nisan 2021 tarihinde Fevzi Karaağaç’ın getirildiği öğrenildi.

 
 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Muhammet Nuri Coşkun görevinden alındı.

Sabah'ın haberine göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında 16.04.2021 tarihinde Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü olarak göreve başlayan Fevzi Karaağaç, evli ve iki çocuk babasıdır" ifadeleri yer alıyor.

Fevzi Karaağaç; 2010-2012 arasında Maltepe Belediyesi'nde Başkan Danışmanı oldu. 2012 yılında ise Maltepe Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü olarak atandı.

Adalar ilçesindeki atların sahiplendirilmesi için İBB yönetimine yetki verilmişti

Adalar'da fayton hizmetinde kullanılan atlar, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle alınan karar ile satın alınmıştı. Söz konusu atların kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, yetiştirici birlikler başta olmak üzere uygun yerlere sahiplendirilmesi için İBB yönetimine yetki verilmişti.

Atlarla çektirdiği fotoğrafları kaldırdı

CHP Adalar İlçe Başkanı Ali Ercan Akpolat'ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin satın aldığı atlarla ilgilenmesi dikkat çekici bulunmuştu.
Ali Ercan Akpolat'ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin satın aldığı 978 atın kayıp olduğunun ortaya çıkmasının ardından sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki şahsi hesabından atlarla birlikte çekildiği fotoğraflarını silmesi dikkat çekmişti.

Atlar çip numaraları verilerek İBB'ye teslim edildi

Adalar'da çıkarılan at, eşek ve katır gibi tek tırnaklı hayvanların hepsinin Adalar İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından çiplendiği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne çip numaraları verilerek teslim edildiği öğrenildi.

Atlar ölse bile çip numaraları düşürülmek zorunda

İstanbul Büyükşehir Belediyesi atların Adalar'daki bakımı sürecinde çeşitli sebeplerle toplam 224 at öldüğünü açıklamıştı. Hiçbir atın kaybolamayacağı, atların ölse bile çip numaraların düşürmek zorunda olduğu bildirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hiçbir organizasyon yapmadan atları Adalar ilçesi dışına çıkardığı öğrenildi. Atların hangi il veya ilçeye sevk edildiyse o ilin il veya ilçe tarım müdürlüğü tarafından atların çipleri okutulup İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alan kişinin adına kaydedilmek zorunluluğu olduğu ifade edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan at ve eşeklere mikroçipli takip

Tarım ve Orman Bakanlığı; 31 Aralık 2019 tarihinde yeni uygulamaya geçmiş; at, eşek ve katır gibi tek tırnaklı hayvanların, boyunlarına uygulanacak mikroçiple kayıt altına alınarak takip edilmesini sağlamıştı. Tarım ve Orman Bakanlığınca, tek tırnaklıların kayıt altına alınması, hareketlerinin izlenmesi, hastalıklarının etkin kontrolünün sağlanması için harekete geçilmişti. Bu kapsamda, tek tırnaklı hayvancılık işletmeleri belirlendi ve bu işletmelerde bulunan hayvanlar tanımlandı.

Altunay: İBB'nin ihmalleri nedeniyle 978 at kayıp

AK Parti İstanbul Çevre, Şehir ve Kültür İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cahit Altunay, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ihmalleri nedeniyle 978 at kayıp" ifadelerini kullanmıştı.

"224 at ölmüştür"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kayıp atlara ilişkin açıklamada bulundu ve "Atların Adalar'daki bakımı sürecinde çeşitli sebeplerle toplam 224 at ölmüştür" denildi.

Keleş: Peki ya diğerleri

AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Elif Şahin Keleş; "İBB'den kalpleri acıtan ilk itiraf geldi: "Atların 224 tanesi bakımsızlıktan öldü" Peki ya diğerleri?" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'na Adalar'da tepki yağdı

Atlara bile sahip çıkamayan CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Adalar halkından çok sert tepki geldi. İmamoğlu'nu protesto eden vatandaşlar "Hayvan Katili" sloganları attı. Kayıp atların akıbetini soran öfkeli vatandaşlara cevap veremeyen İmamoğlu ise çareyi alandan sıvışmakta buldu.

Güncellenme Tarihi : 4.5.2021 20:56

İLGİLİ HABERLER