MUSTAFA DEVECİ - KABİL/İHA
İbrahim Gümüş, 2009'da 16 yaşındayken bir sabah evden ayrılarak, İran üzerinden kaçak yollarla Afganistan'ın Helmand şehrine ulaşır. Gümüş, evden ayrılmasından yaklaşık iki ay sonra ailesini arayarak, iyi olduğunu ve yakın zamanda geri döneceğini söyler.
Ancak o tarihden bu yana oğlundan haber alamayan baba Fahrettin Gümüş, kendi imkanlarıyla Afganistan'a gelerek oğlunu aramaya başladı.
Oğlunu bulmak ümidiyle, ülkenin en tehlikeli şehri olan Kandahar'a gittiğini ancak şu ana kadar herhangi bir ize raslayamadığını söyleyen Gümüş, başkent Kabil'e gelerek durumunu buradaki Türk Büyükelçilik yetkililerine aktardığını anlattı.
Burada kendisiyle çok yakından ilgilenildiğini söyleyen Gümüş, Başbakan ve Dışişleri Bakanı'na çağrıda bulunarak, oğlunun bulunması için yardımcı olmalarını istedi.
3 yıldır kendisinden haber alamadığım için çocuğunun hayatından endişe ettiğini söyleyen Gümüş, "Çocuğum tutuklu ise gerekli mercilere sorup öğreniriz dediler" şeklinde konuştu.
Gözü yaşlı baba ayrıca oğluna seslenerek, "Gittiğin yol yol değil yavrum. Bir an evvel eve dön, annen senin yüzünden felç oldu, hasta, son günlerini yaşıyor. Ben mahvoldum, yemek içmem yok, uykum yok. Annen rüyasında, yatağında sürekli seni sayıklıyor. Lütfen geri dön" şeklinde konuştu.
Kayıp oğlunu Afganistan'da arıyor

Hızlı Özet
“Bursa'da yaşayan emekli memur Fahrettin Gümüş, yaklaşık 3 yıl önce evden kaçan oğlu İbrahim Gümüş'ü Afganistan'da arıyor.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
KORKUT Hava Savunma Sistemi uluslararası alıcıların karşısına çıktı
ASELSAN, Konya'nın Karapınar ilçesinde bulunan Milli Savunma Bakanlığı Karapınar Atış Test ve Değerlendirme Grup Komutanlığı test sahasında 12 ülkeden gelen uluslararası heyeti ağırladı.
Erdoğan: İşgalci siyonist zihniyetin maskesini indirmekte kararlıyız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kendini seçilmiş zanneden, tüm insanlardan üstün gören, insafı, vicdanı, ahlakı, ilkesi olmayan işgalci siyonist zihniyetin maskesini indirmekte kararlıyız." ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin kayıtlardaki en sıcak yılı 2024 oldu
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'nin kayıtlardaki en sıcak yılının 2024, 1964'ten bu yana en kurak yılının ise 2025 olduğunu bildirdi.

Yavaş’a Cumhurbaşkanlığı adaylığı soruldu! İlk kez böyle yanıt verdi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 29. Uluslararası Beypazarı Festivali'nin açılışının ardından Festival alanında kurulan standları gezdi.