Asayiş
  • 21.1.2022 13:24

Kaynana ve kayınbabasını kesip parçalayıp dolapta saklayan damat davasında tahliye

Kayınpederi ve kayınvalidesini parçalayıp dolapta sakladı! Türkiye’nin kanını donduran davada şok karar!

Kayınpederi ile kayınvalidesini öldürdükten sonra cesetlerini parçalayıp derin dondurucuda saklayan İran uyruklu Mohammad Khodarahmi (35) ve maktullerin kızları olan 2 sanığın yargılandığı davada yeni tahliye kararı verildi. Bir önceki celsede maktullerin kızlarından biri tahliye edilmişti, tutuklu bulunan diğer sanığın da tahliye edilmesiyle davanın tek tutuklusu damat oldu.

İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu 12 Mayıs 2020 tarihinde Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bir ihbarda bulundu. İhbarda Mohammad Khodarahmi'nin kayınvalidesi Fatemeh Alıdadıshamsabadı (63) ve kayınpederi Sıavash Galeh Bakhtırı'yi (70) 3 ay önce Esenyurt'ta kaldığı evde öldürdüğünü ve cesetleri parçalara bölerek buzluğa koyduğunu beyan ettiği belirtildi.
 

Kayınpederini 10 Şubat günü, kayınvalidesini ise 11 Şubat günü ellerini ve ağızlarını plastik kelepçe ve koli bandıyla bantlayıp boğarak öldürdüğünü, olayı iki hafta önce kafasında tasarladığını anlattı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan İddianamede Mohammad Khodarahmi (35) hakkında canavarca hisle veya eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılmıştı. İddianamede ölenlerin kızları olan Shırın Galeh Bakhtıarı (40) ve Shahrazad Galeh Baktıarı'nın de (39) cinayette parmaklarının olduğu gerekçesiyle 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapisleri talep edilmişti.

Bakırköy Adliyesi 24. Ağır Ceza mahkemesinde görülen davaya tutuklu sanıklar Mohammad Khodarahmi ve Shırın Galeh Bakhtıarı bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşmada tutuksuz sanık Shahrazad Galeh Baktıarı ve avukatlar da hazır bulundu.

"BİZ ANNE VE BABAMIZA AŞIK BÜYÜDÜK"

Tutuklu sanık Shırın Galeh Bakhtıarı savunmasında "kız kardeşimle beraber anne ve babamızı kaybettik. İkimizde mağdur durumdayız birbirimize ihtiyacımız var. Biz anne ve babamıza aşık büyüdük. Uzun zamandır tutukluyum. Böyle bir suçlamayla karşı karşıya kalmak beni psikolojik olarak zor duruma sokmaktadır" diyerek mahkemeden tahliyesini istedi.

 MAKTULLERİN DİĞER KIZI DA TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme heyeti tutuklu sanık Shırın Galeh Bakhtıarı için yurtdışı çıkış yasağı ve imza şeklindeki adli kontrol uygulayarak tahliyesine karar verdi.

Heyet tutuklu sanık Mohammad Khodarahmi'nin akıl sağlığının yerinde olup olamadığının araştırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Güncellenme Tarihi : 21.1.2022 13:25

İLGİLİ HABERLER