Yaşam
  • 21.3.2010 16:06

KAYSERİ'DE KAYBOLAN ÇOCUKLAR 6 AYDIR BULUNAMADI

KAYSERİ - Kaybolan çocuklardan 9 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin ile 6 yaşındaki kız kardeşi Dilruba Tekin'in annesi Leyla Tekin, geçen 6 ay içerisinde çok acı çektiklerini, umutlarını koruduklarını ancak iki çocuğundan bir haber alamadıkları için gözyaşlarının kurumadığını anlattı.
Polis ekiplerinin arama çalışmalardan bir sonuç alınamadığını, Meclis'te kurulan kayıp çocuklarla ilgili komisyonun kendilerinin son umudu olduğunu kaydeden Tekin şunları söyledi:
''İki çocuğumdan 6 aydan beri ayrıyım. Bu acıyı ancak çocukları kaybolan anneler bilir. Mecliste kayıp çocuklarla ilgili kurulan komisyonun bizimle de görüşeceği söylendi. Umudumuz kayıp çocuklar komisyonunda. Komisyon bu konuda her türlü bilgiye, tanığa ulaşabilir. Her gece rüyamda gördüğüm çocuklarımı ne olur bulun.''
Leyla Tekin, çocukların kaldığı odadaki eşyalarını, 6 aydan beri yatağın üzerine koyarak beklediğini de belirterek ''Dilruba ile Ahmet gelecek, önlüklerini giyip okullarına gidecek diye bekliyorum. Onların elbiselerini yataklarını üzerinde bekliyor'' diye gözyaşı döktü.
Kaybolan çocukların en büyüğü olan 11 yaşındaki Türkan Ay'ın annesi Özlem Ay da kızının bulunması istedi.
Kızı Türkan'ı her gece rüyasında gördüğünü belirten Özlem Ay ''Meclis'teki komisyonun bir an önce çalışmalara başlamasını bekliyoruz. Kızım burnumda tütüyor. Geçen 6 ay bizim için çok zor oldu. Geçen 6 ay, bizim için 6 yıl gibi oldu. Bu çocuklar artık devletin çocukları. Devletimiz bu çocukları bulsun. Görevliler kendi çocuklarını arar gibi bu çocukları arasın'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 09:31

İLGİLİ HABERLER