Dünya
  • 3.5.2024 02:08

Kaza geçiren Boeing'in kusurlarını ifşa eden çalışan esrarengiz şekilde öldü

Boeing tedarikçisini kusurları görmezden gelmekle suçlayan ihbarcı esrarengiz şekilde öldü

Ailesi, eski Spirit AeroSystems çalışanı Joshua Dean'in ani bir hastalıktan sonra öldüğünü söylüyor.

Aile üyeleri ve avukatı, Boeing tedarikçisini 737 MAX'ın üretimindeki kusurları görmezden gelmekle suçlayan ihbarcının öldüğünü söyledi.

Teyzeleri ve kız kardeşi sosyal medyadaki paylaşımlarında, şirketin Wichita, Kansas'taki üretim tesisinde gevşek standartları işaretlediği için misilleme olarak kovulduğunu iddia eden eski Spirit AeroSystems çalışanı Joshua Dean'in ani bir hastalıktan sonra Salı günü öldüğünü söyledi.

Dean'in avukatı Brian Knowles, müvekkilinin ölümünün "havacılık camiası ve uçan halk için bir kayıp" olduğunu söyledi.

“Doğru ve doğru olduğunu düşündüğü şeyleri savunmak ve kalite ve güvenlik konularını gündeme getirmek için muazzam bir cesarete sahipti. Havacılık şirketleri bu endişeleri dile getirenleri teşvik etmeli ve teşvik etmelidir. Knowles, Al Jazeera'ye "Aksi takdirde güvenlik ve kalite gerçekten de bu şirketlerin en önemli öncelikleri değil" dedi.

Spirit AeroSystems, şirketin düşüncelerinin ailesinin yanında olduğunu söyledi.

Bir sözcü Al Jazeera'ye "Bu ani kayıp Spirit ve sevdikleri için çok çarpıcı bir haber" dedi.

Dean'in annesi geçen ay bir Facebook gönderisinde oğlunun zatürreye yakalandıktan ve MRSA enfeksiyonunun ardından felç geçirdikten sonra "hayat mücadelesi verdiğini" yazmıştı.

 

Ölümünü ilk kez bildiren Seattle Times, Dean'in 45 yaşında olduğunu ve "sağlık durumunun iyi olduğunu ve sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olmasıyla tanındığını" söyledi.

Dean'in ölümü, Boeing muhbiri John Barnett'in Güney Carolina yetkililerinin açık bir şekilde kendi kendine verdiği kurşun yarası sonucu ölü bulunmasından iki aydan kısa bir süre sonra gerçekleşti.

Avukatlarına göre 62 yaşındaki Barnett, Boeing 787 Dreamliner'daki güvenlik sorunlarını ifşa ettiği için misillemeye maruz kaldıktan sonra Boeing'e karşı açılan bir davada ifade verme aşamasındaydı.

Spirit AeroSystems, Ocak ayında uçuş sırasında 737 MAX 9'un patlayan kapı panelini ürettiğinin ortaya çıkmasından bu yana inceleme altındaydı.

Birkaç incelemeye konu olan Alaska Havayolları Uçuş 1282'nin dahil olduğu felakete yakın olay, Boeing'deki güvenlik standartlarına ilişkin endişeleri artıran bir dizi olayın sonuncusuydu.

Dean, üretim tesisinde ciddi kalite arızaları olduğu iddiasıyla Spirit'e karşı Federal Havacılık İdaresi'ne şikayette bulunmuş ve şirkete karşı açılan bir hissedar davasında ifade vermişti.

Dean, Şubat ayında ABD'li NPR kanalına yaptığı açıklamada, başkalarına açıkça konuşmayı düşünen bir mesaj göndermek için kovulduğuna inandığını söyledi.

"Eğer çok ses çıkarırsanız sizi sustururuz" dediği kaydedildi.

Güncellenme Tarihi : 3.5.2024 02:39

İLGİLİ HABERLER