Medya
  • 1.3.2013 14:49

'Kelebeğin Rüyası' Hollywood'a damga vurdu!..

ABD'nin Los Angeles kentinde bu yıl ikincisi düzenlenen Türk Film Festivali'ne Yılmaz Erdoğan'ın yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği 'Kelebeğin Rüyası' filmi damgasını vurdu.

Gala öncesinde DHA Los Angeles Temsilcisi Barbaros Tapan’ın sorularını yanıtlayan Yılmaz Erdoğan ve oyuncu eşi Belçim Bilgin Erdoğan, Los Angeles gibi dünya sinemasının kalbi olan bir şehirde filmin galasını yapmanın onur verici birşey olduğunu söyledi.

'HOLLYWOOD'DA FESTİVAL YAPMAK PAHA BİÇİLMEZ BİR FIRSAT'

Son yıllarda Türk sinemasında artık gözle görülen büyük bir değişim olduğuna dikkat çeken Yılmaz Erdoğan, "Los Angeles'taki genç sinemacı arkadaşlarımızın büyük özveri ile başlatmış oldukları bu çok değerli festival kapsamında, Kelebeğin Rüyası filmimim özellikle Hollywood'un ilk filminin gösterildiği tarihi Mısır Tiyatrosu salonunda gösterilmesi bana bütün ekibim adına onur verdi. Türk sinemasının sesinin Hollywood'da duyulması artık ülke filmciliği adına büyük bir fırsat bu tür filim festivallerinin devamlı olması ileride bizlere Hollywood dünyası için daha da büyük kapıları açacaktır" diye konuştu.

Yılmaz Erdoğan, ayrıca "Edebiyatın, şiirin, şairlerin eğlenceli tarafını filme aktarmaya çalıştım, güzel yorumlar alıyoruz. Kelebeğin Rüyası, Oscar kapısını açabilir" dedi.

'SEN ŞİİRLERDEKİ KIZSIN'

Kelebeğin Rüyası filminin baş rol oyuncularından ve Yılmaz Erdoğan’ın eşi Belçim Bilgin Erdoğan, "Yılmaz ile ilk tanıştığımda bana 'Sen o şiirlerdeki kızsın' demişti. O zaman için tam olarak ne söylemek istediğini anlayamadım ama zamanla Kelebeğin Rüyası filminin ön çalışmaları ortaya çıkmaya başlayınca bana 'İşte sana daha önce bahsettiğim kız Suzan sensin' dedi. 1940 yıllarında Zonguldak ve İstanbul'da hayatı geçen 17 yaşındaki Suzan karakterini canlandırmak daha önce bilmediğim yılların atmosferini onunla birlikte beyaz perdede canlandırmak çok güzeldi. Suzan'ın son sahnelerini çekerken çok ağladım çünkü o role çok alışmıştım" diye konuştu.

"Yapımcı, direktör, aktör, senarist Yılmaz Erdoğan´ın eşi olmak gurur verici" diyen Belçim Bilgin şunları söyledi:

"Yılmaz yaptığı işlerde çok yönlü yeteneklere sahip ve çok detaycı, onun Kelebeğin Rüyası´nın hazırlanışında çektiği zorluklarda hep yanında olmaya çalıştım ve onun bana güvenerek verdiği bu rolle de mükemmelci olduğu için çok çalıştım. Yönetmen Yılmaz´ın istediklerini verdiysem ne mutlu bana.

HOLLYWOOD'UN DEHA ÇOCUĞU RAHMAN ALTIN´DAN KELEBEK DOKUNUŞU

Son yıllarda hem Türkiye’de hem de Hollywood’da yaptığı film ve reklam müziklerinde adından çok söz ettiren deha çocuk Rahman Altın, Kelebeğin Rüyası filminin de müziklerini yaptı. "Senaryoyu okuduktan sonra bu kadar duygu ve Aşk dolu bir filmin içerisine notaları yerleştirmek hiç de kolay olmadı" diyen Rahman Altın, "Filmi izleyince yaptığım müziklerin ve film karelerinin ortaya çıkarmış olduğu duygu beni çok mutlu etti, seyirciye de bunu hissettirebildiysek işte o zaman tamamdır, böyle bir eserde çalışmaktan onur duydum" diye konuştu.

HOLLYWOOD'UN ÜNLÜ SİNEMA YAZARLARINDAN KELEBEĞİN RÜYASI´NA TAM NOT

Aralarında, Howard A. Rodman, Rob Nibson, Ron Yerxa, Elvis Mitchell, Semih Kaplanoğlu gibi Hollywood film dünyasında sözü gecen sinemacılar ve yazarlardan Kelebeğin Rüyası tam not aldı. Öncelikle filimde işlenen 1940´ların Türkiye´sinin sinematogrif açıdan beyaz perdeye yansıması, kullanılan lokasyonların derinliği, kullanılan detay çekim teknikleri ve oyuncuların sergiledikleri yüksek oyun kalitesi ve hikaye anlatılışı, Kelebeğin Rüyası´nı şimdiden Hollywood'da adından daha çok söz ettirecek gibi gözüküyor.

 

DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:36

İLGİLİ HABERLER