Gündem
  • 5.1.2014 17:03

Kemal Aktaş'ın Cezaevinde geçen 27 yılı

ANAYASA Mahkemesi'nin kararının ardından, avukatların başvurusu üzerine Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edilen Bağımsız Van Milletvekili Kemal Aktaş Van'a geldi.

KCK ana davasında tutuklu bulunan Bağımsız Van Milletvekili Kemal Aktaş, Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından yine aynı davada tutuklu bulunan BDP milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız'ın avukatlarının Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurusunun ardından dün tahliye edildi. Bugün sabah Diyarbakır'dan karayoluyla Van'a gelen Milletvekili Aktaş, aralarında BDP Van Milletvekilleri Nazmi Gür, Özdal Üçer, Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da bulunduğu BDP'liler tarafından Van- Gevaş yol ayrımında karşılandı. Konvoy eşliğinde şehir merkezine gelen Aktaş, ilk olarak Musa Anter Parkı önünde parti otobüsü üzerinden, yaklaşık 5 bin kişiye hitap etti. Burada Kürtçe konuşan Aktaş, daha sonra BDP İl Binası'na geçti. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Aktaş, haksız ve hukuksuz bir şekilde 3,5 yıl cezaevinde tutuklu kaldığını söyledi.

CEZAEVİNDE GEÇEN 27 YIL

Daha güzel yıllar için çalışacaklarını belirten Milletvekili Aktaş, "Ben birey olarak yüreğimin, duygularımın yarısını içerde bırakarak dışarı çıktım. Bu nedenle sevincim yarıdır. Asıl büyük halayımız tüm arkadaşlarımızın dışarı çıktığı gün olacaktır" dedi.

Yaklaşık 27 yıl cezaevinde yattığıını, Diyarbakır Cezaevi'nin tüm vahşetini, işkencenin her safhasını Kemal Pir, Mazlum Doğan ve öncü arkadaşlarla yaşamış birisi olduğunu vurgulayan Kemal Aktaş, şöyle devam etti:

"Benim yaşadığım bu acılar, bu işkenceler, ömrümün yarısından fazlasının cezaevinde geçmesi, halkımın özgürleşmesi içindir. 27 yılda cezaevinde oluşan deneyimimi de kin, nefret, düşmanlığa dönüştürmeden, ama bana yapılanları da unutmadan halkımın, Türkiye halklarının demokratik nitelikli bir siyasete kavuşması için parlementoda sürdüreceğim."
Murat ÇAĞLAR/VAN, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:45

İLGİLİ HABERLER