Gündem
  • 24.5.2023 22:03

Kemal Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ'ın '13 milyon sığınmacı' yalanları! İşte Türkiye'deki yabancı sayısı

Kemal Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ'ın 'sığınmacı' yalanları!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın sığınmacılarla ilgili yalanlarına 'milliyetçilik' üzerinden oy kapma telaşındaki Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. HDP destekli 7'li koalisyon adayı Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik "Kazanırsa iç savaş çıkar" diyen Özdağ'la sığınmacı nefretini körüklüyor. Oysa Ümit Özdağ ve Kılıçdaroğlu'nun sahip çıktığı iddialarının çoğu yalanlandı. Özdağ bu konularda özür bile dilemedi.

Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, terörle mücadele ve istikrar vurgusu yaparak Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldı. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise 2. turda desteğini "Kazanırsa iç savaş çıkar" dediği sık sık terörle arasına mesafe koymadığı için eleştirdiği 7'li koalisyon adayı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yana kullandı.

KILIÇDAROĞLU ÖZDAĞ'IN YALANLARINA SAHİP ÇIKTI

Seçim sürecinde sürekli sığınmacıları hedef alan açıklamalarda bulunan ve toplumsal gerilimi artırmaya çalışan Ümit Özdağ ve HDP destekli 7'li koalisyon adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki mutabakattaki bazı maddeler ise tartışmalara neden oldu. Ümit Özdağ'ın Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklamasının ardından ise sığınmacılar konusundaki yalanları tekrar gündeme geldi. Ümit Özdağ destek açıklaması sırasında AK Parti'nin sığınmacıları geri gönderme gibi bir planının olmadığı iddiasında bulunarak yalanlarına bir yenisini daha eklemiş oldu. İkinci turda düşük olan kazanma ihtimalini artırmak adına her yolu deneyen Kılıçdaroğlu da sığınmacı yalanlarına ortak oldu. Seçimin ikinci turunda milliyetçilik maskesi takan Kılıçdaroğlu, sığınmacılar üzerinden de kara propogandaya girişti.

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN '13 MİLYON' MANİPÜLASYONU

Sığınmacılar konusunda en önemli yalan ise sayılar üzerinden yapılıyor. Ümit Özdağ, yaptığı son paylaşımında Türkiye'de 13 milyon sığınmacı bulunduğunu iddia etti. Oysa 13 milyon rakamı, manipülasyon çabasından fazlası değil. Çünkü, Türkiye'de bugün 3 milyon 381 bin sığınmacı bulunuyor. Ümit Özdağ'ın iddia ettiği sayılar ise içi boş birer propoganda olarak duruyor.

SAHTE MİLLİYETÇİ BAY KEMAL'İN YENİ UMUDU 'SIĞINMACI' YALANLARI!

Kılıçdaroğlu ve Özdağ, sığınmacılar üzerinden toplumun sinir uçlarına dokunacak söylemler ile milliyetçi oyları kendilerine çekmeye çalışıyor. Kılıçdaroğlu'nun HDP ile ortaklığı, yerel özerklik vaadi, Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması ile ilgili sözleri nedeniyle milliyetçi kesimler tarafından şiddetle karşı çıkılıyor. Bu nedenle, Kılıçdaroğlu son bir umut olarak Özdağ'ı yanına alarak sığınmacılar üzerinden oylarını artırabilmeyi umuyor.

Sığınmacılar ile ilgili gerçekler ise Kılıçdaroğlu ve Özdağ'ın iddiaları ile hiç örtüşmüyor. AK Parti, seçim beyannamesinde sığınmacılar konusunda net bir plan ortaya koydu.

Türkiye'deki yabancı sayısı ne kadar? Göç idaresi Başkanlığı sayıyı duyurdu

Göç İdaresi Başkanlığı, Türkiye'de yabancı sayısının 4 milyon 990 bin 663 olduğunu açıkladı.

Göç İdaresi Başkanlığı'ndan Türkiye'deki yabancı sayısıyla ilgili açıklama yapıldı. 

Başkanlıktan yapılan açıklamada, geçici koruma kapsamında ülkede bulunan Suriyeli sayısının 3 milyon 381 bin 429, gönüllü, güvenli ve onurlu geri dönüş yapan Suriyelilerin de 554 bin 114 olduğu belirtildi.

Uluslararası koruma kapsamındaki yabancıların 300 bin 720, ikamet izniyle kalan yabancıların ise 1 milyon 308 bin 514 kişi olduğu ifade edildi.

Böylece Türkiye'deki yabancı sayısının toplam 4 milyon 990 bin 663 olduğu kaydedildi.

Güncellenme Tarihi : 24.5.2023 23:34

İLGİLİ HABERLER