Gündem
  • 4.2.2023 15:41

Kemalistler Kılıçdaroğlu'na oy yok kampanyası başlattı

‘Kılıçdaroğlu aday olmasın’ pankartı açan genç konuştu: Günahlarını vermezler

CHP Genel Merkezi önüne asılan 'Ben Kemal, geliyorum' pankartı önünde poz veren Emirhan isimli genç, 'Kılıçdaroğlu aday olmasın' yazdığı kartonla poz verdi. Görüntüler kısa sürede sosyal medyada gündem olurken, kendini 'Kemalist' olarak tanımlayan Emirhan protestoyu düzenleme nedenini Veryansın Tv'ye anlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen hafta Salı günü partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada “Seçimin ertesi günü onların telefonu acı acı çalacak. Açtıkları telefonun ucunda bir ses duyacaklar: ‘Ben Kemal, geliyorum.” demişti.

Açıklama sonrası bugün CHP Genel Merkezi’ne Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin ve fotoğrafının yer aldığı bir pankart asılmıştı. Binaya asılan pankartı gören bir genç, ‘Kılıçdaroğlu aday olmasın’ yazdığı bir kartonla verdiği pozu sosyal medya hesabından paylaştı. Fotoğraf, sosyal medyada gündem oldu.

‘İNSANLAR İNANILMAZ BİR ŞEY YAPMIŞIM GİBİ TEBRİK EDİYORLAR’

CHP Genel Merkezi önünde pankart açan Emirhan, Veryansın Tv’ye konuştu. Kendini ‘Kemalist ve muhalif’ olarak tanımlayan Emirhan, 2001 doğumlu.

Ankara’ya 2-3 günlük bir tatil için geldiği sırada bu protestoyu gerçekleştirdiğini ifade eden Emirhan şunları söyledi:

“Kuzenimle Ankara’yı gezmeye geldim. İki üç günlük, ufak bir tatildi. ‘Son gün bir şey yapalım mı?’ diye aklımıza geliyordu. Bir karton bir kalemle kendimce bir protesto düzenledim. Ülkede protesto kültürü öyle ölmüş ki, insanlar inanılmaz bir şey yapmışım gibi tebrik ediyorlar. Benim yaptığım şeyin şaşılacak bir şey olması çok kötü maalesef.

‘AKP’Lİ BİR AİLEDEN…’

Bu protestoyu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının hiçbir mantığı olmadığı yönünde olduğu için yaptım.

Gençler apolitik olmamalı, siyasete mutlaka girmeli. AKP’li bir aileden Kemalist oldum ben. Bu adama (Kılıçdaroğlu) günahlarını vermezler. Ama CHP’ye sorarsanız ‘halk uyandı’. Halkla inatlaşmanın bedeli ağır olur. Umarım sonumuz hayrolur.”

Güncellenme Tarihi : 4.2.2023 15:59

İLGİLİ HABERLER