Sağlık
  • 20.7.2009 17:10

KENE BİR CAN ALDI, HASTANIN BABASI VE TEDAVİ EDEN SAĞLIK GÖREVLİLERİ TEHLİKEDE

KAYSERİ - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Gevhernesibe Hastanesinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı şüphesiyle tedavi gören bir kadın öldü. Hastanın babası ile hastaya müdahale sırasında parmağına iğne batan ve yüzüne kan sıçrayan 2 sağlık personeli de tedavi altına alındı.
ERÜ Hastaneler Başhekim Vekili Prof. Dr. Kudret Doğru, düzenlediği basın toplantısında, Sabiha O'nun (32), 17 Temmuz Cuma günü Adana'nın Tufanbeyli ilçesinden Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı şüphesiyle hastanelerine getirildiğini söyledi.
Hastaya gerekli koruyucu önemler alınarak müdahale edildiğini ifade eden Prof. Dr. Doğru, ancak hastada kullanılan iğnenin bir sağlık personelinin parmağına battığını, bir diğer sağlık personelinin yüzüne de kan sıçradığını belirtti.
Doğru, durumu ağır olan Sabiha O'nun acil servisteki ilk müdahalesinin ardından Dahiliye Yoğun Bakım Ünitesine yatırıldığını, 18 Temmuz Cumartesi günü saat 01.15'te yaşamını yitirdiğini bildirdi.
Hastalık bulaşma riski taşıyan biri doktor 2 sağlık personelinin de Enfeksiyon Kontrol Kurulu tarafından takibe alındığını ve anında tıbbi tedaviye başlandığını belirten Prof. Dr. Doğru, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığını yayan kenelerin, Tufanbeyli bölgesine hayvan transferi ile geldiğini düşündüklerini de sözlerine ekledi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:11

İLGİLİ HABERLER