Dünya
  • 23.1.2019 01:44

Kerç Boğazı'ndaki kazada 4 Türk hayatını kaybetti

Dışişleri Bakanlığı, Kerç Boğazı'nda iki geminin alev  aldığı olayda hayatını kaybeden Türk vatandaşlarına Allah'tan rahmet, yakınlarına  sabır ve başsağlığı diledi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Kerç Boğazı yakınlarında 21  Ocak'ta "Maestro" ve "Candy" adlı Tanzanya bayraklı iki gemide çıkan yangında,  aralarında Türk vatandaşlarının da bulunduğu her iki gemi mürettebatından  hayatını kaybedenler olduğunun üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

Kazanın haber alındığı ilk andan itibaren yakından takip edilen  olayda, ilk belirlemelere göre toplam 16 Türk mürettebattan sekizinin  kurtarıldığı, dördünün ise yaşamını yitirdiği bildirilen açıklamada, "Kayıp olan  dört vatandaşımız için ise arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir." ifadesi  kullanıldı.

Açıklamada, "Bu elim kazada vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan  rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz. Diğer  taraftan, müteveffaların cenazelerinin en kısa sürede ülkemize getirilmesi için  gerekli çalışmaları sürdürüyoruz." ifadelerine yer verildi.

Kerç Boğazı'nda 21 Ocak'ta Tanzanya bayraklı iki gemi arasındaki yakıt  transferi sırasında yangın çıkmış, olayda 14 kişi hayatını kaybetmiş, 12 kişi  kurtarılmıştı.

Güncellenme Tarihi : 23.1.2019 01:51

İLGİLİ HABERLER