KIBRIS ZİRVESİ'NDEN HEM DENKTAŞ'A HEM DE BM'YE DESTEK ÇIKTI
ANKARA - Çankaya Köşkü'nde yapılan Kıbrıs ile ilgili toplantıdan sonra Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, ''Türkiye, Kıbrıs ulusal davamızda KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Denktaş ve yeni kurulacak KKTC Hükümeti ile yakın danışma ve işbirliği içinde birleşmiş milletler müzakere sürecine etkin katkıda bulunmaya devam edecektir'' denildi.
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in başkanlığındaki toplantıda, Kıbrıs ile ilgili son gelişmelerin değerlendirildiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:
''KKTC'de seçim sonrası demokratik süreç işlemekte ve hükümet kurma çalışmaları devam etmektedir. KKTC'de yeni hükümetin kurulmasının ardından, Kıbrıs konusundaki müzakere sürecinin canlandırılması yönünde girişimlere başlanmasının yararlı olacağı konusunda toplantıda görüş birliğine varılmıştır.
Kamuoyunun yakından bildiği gibi, Kıbrıs sorununa hakça ve kalıcı bir çözüm bulunması, Türkiye ve KKTC'nin ortak arzu ve hedefi olup, Türkiye, BM Genel Sekreteri'nin iyi niyet misyonuna olan desteğini sürdürmekte ve adanın gerçekleri temelinde bir çözümü müzakere yoluyla hızla ulaşılması konusundaki siyasi kararlığını teyit etmektedir''
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 21:24