Ekonomi
  • 23.10.2022 10:13

Kıbrıs'ta Balayı Tatili Nasıl Planlanır?

Kıbrıs’ta balayı tatili yapmak istiyor ama planlama konusuna nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız bu rehberimiz tam size göre. Kıbrıs; 5 yıldızlı muhteşem otelleri, gece eğlenebileceğiniz lüks mekanları, romantik vakit geçirebileceğiniz sahilleriyle yeni evlenecek olan kişileri cezbetmeyi başarıyor. Tabii planlama kısmı çok önemli. Bunun için öncelikle konaklanacak yerin seçilmesi gerekiyor. Kıbrıs otelleri sayfası üzerinden genel olarak tüm otelleri listeyelebilir ve ayrıntılarına göz gezdirebilirsiniz.

Şimdi isterseniz Kıbrıs’ta balayı tatili nasıl planlanır detaylarıyla birlikte anlatalım. Öncelikle çok merak edilen bir sorunun cevabıyla başlayalım…

Vize ve Pasaport Almanıza Gerek Yok

Kıbrıs’a tatile gidecek olanların aklına gelen ilk soru, vize ya da pasaport zorunluluğu var mı? Hayır yok. Yani Türkiye’deki bir adaya seyahat ediyor gibi Kıbrıs’a da kolayca seyahat edebilirsiniz. Ek bir prosedür söz konusu değil. Seyahatiniz süresince çipli kimlik kartınızla giriş-çıkış yapmanız mümkün.

Uçak ve Feribotla Ulaşım Mümkün

Ulaşım konusunda iki farklı seçenek var. Bunlar uçak ve feribot. Türkiye’nin birçok farklı noktasından Kıbrıs’a aktarmasız uçan havayolu şirketleri mevcut. Fakat isterseniz alternatif olan Antalya’daki feribotları da değerlendirebilirsiniz. Yani aslında bu seçenek biraz da bulunduğunuz konuma göre şekilleniyor. Eğer Antalya ve çevresinden Kıbrıs’a gidecekseniz feribot seçeneklerine bakabilirsiniz.

Konaklama İmkanları Oldukça Geniş

Konaklama konusunda yelpaze epey geniş. Ancak balayı tatili söz konusu olduğunda 5 yıldızlı, konforlu ve tüm detayların mükemmel olduğu bir oteli seçmek gerekiyor. Bu yüzden de Kıbrıs balayı otelleri sayfası üzerinden puanlamaya göz gezdirebilir; yorumları okuyabilir, en çok tavsiye edilenler listesine göz atabilir ve genel bir fikre sahip olabilirsiniz. Ayrıca otellerin detay sayfaları üzerinden ayrıntılı bilgilere de erişebilirsiniz.

Özel Plaj Seçenekleri Harika

Eğer deniz manzaralı bir otelde balayı tatili yapmak istiyorsanız otellerin kendi plajından yararlanabilirsiniz. Kıbrıs plajlarına göre daha korunaklı ve özel bir alan olarak ayrılan bu plajlar gerçekten çok bakımlı ve yeme-içme hizmeti konusunda hiçbir sınır yok. Dolayısıyla özel plajların olduğu otelleri tercih etmenizde yarar var.

Açık ve Kapalı Havuz Tercih Edilebilir

Otellerin büyük bir bölümünde açık ve kapalı havuz seçenekleri var. Eğer kış aylarında balayı tatili planlıyorsanız kapalı ve ısıtmalı havuzları bulunan otelleri tercih edebilirsiniz. Ama ilkbahar ve yaz aylarında ise açık havuzlu otellere daha fazla şans verebilirsiniz. Üstelik bazı otellerde sonsuzluk havuzu denilen ve denizi gören büyük havuzlar da var.

Yemek Seçeneklerine Dikkat Etmek Gerekiyor

Balayı otelleri büyük oranda tam pansiyon şeklinde hizmet veriyor. Ama yine de yarım pansiyon veya oda-kahvaltı imkanı sunan işletmeler de var. Bu yüzden otel rezervasyonu yaparken öğle ve akşam yemeklerini göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

Gece Kulübü Olan İşletmeleri Seçebilirsiniz

Balayı tatilinizde gece geç saatlere kadar eğlenmek isteyebilirsiniz. Evet; şehrin birçok farklı noktasında gece kulübü ve barlar mevcut. Ancak bu imkanları doğrudan otelde sağlayan işletmeler de var. Genellikle zemin ya da bodrum katlar bar olarak hizmet veriyor ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar bol eğlenceli dakikalar geçirmenizi sağlıyor.

Oda Seçenekleri Önemli

Göz önünde bulundurulması gereken en önemli kriterlerden biri de oda. Odalarda minibar, klima, televizyon ve kasa gibi imkanlar standart olarak sunuluyor. Fakat bazı odalarda jakuzi gibi imkanlar da var. Otel sayfası üzerinden bu konuya ilişkin detaylara bakabilirsiniz.

Islak Alan Kullanımı Fiyata Dahil mi?

Otellerin birçoğunda SPA imkanı da var. Dolayısıyla tercihinizi SPA olan otellerden yana yapabilirsiniz. Buna ek olarak ıslak alan kullanımı denildiğinde hamam, sauna ve aromalı masajlar da devreye giriyor. Fiyata dahil olan seçenekleri değerlendirebilir; ek ücret ödeyerek daha fazla hizmet alabilirsiniz.

Güncellenme Tarihi : 23.10.2022 10:15

İLGİLİ HABERLER