Spor
  • 29.9.2010 12:10

KİCK BOKS'TA DÜNYA İKİNCİSİYİZ

M. AHMET OKTAY
BARTIN

19-26 Eylül 2010 tarihlerinde Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ta yapılan gençler bay, bayan Kick Boks Dünya Şampiyonası'na katılan 25 kişilik milli takım kadrosunda yerini alan Bartınlı sporcu Eylül Elmas, Kick Boks Full Contact branşında genç bayanlar 60 kilogram sikletinde dünya ikincisi oldu.

Yeşil Bartın Gençlik ve Spor Kulübü'nün sporcusu olan Elmas, Kick Boks spor dalında ilk defa Türk Milli takımına seçilmiş ve 10 günlük kamp döneminin ardından katıldığı bu en büyük organizasyonda birinci turda bay çekmiş ve sırası ile Madagaskar ve Cezayirli rakiplerini açık farkla yenerek finale yükselmişti. Elmas finalde Macaristanlı rakibine bir puan farkla yenilerek ülkemize dünya ikinciliği kazandırdı.



Turnuvaya 25 kişilik kafile ile katılan Türk Milli takımı bu şampiyonada 9 üçüncülük ve 1 ikincilik olmak üzere toplam 10 madalya elde edildi. Başarı sıralamasında gümüş madalya elde eden Eylül Elmas, milli takım kadrosunda dünya ikinciliğini elde eden tek sporcu olarak en büyük başarıya imza attı.


Bartın'ın başarılı sporcusu Eylül Elmas daha önce Muay Thai (Tai Box) branşında 2008 yılında bir dünya ikinciliği, 2010 yılı Mayıs ayında da bir Avrupa üçüncülüğü elde etmişti. Bu defa Kick Boks branşında milli formayı giyerek bu branşta da dünya ikinciliğine imza atan Eylül, toplamda 2 ayrı spor dalında 3 kez milli formayı giydi ve üçünde de madalya alarak ülkemize ve Bartın'a son yılların en büyük uluslararası başarılarını kazandırdı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 03:13

İLGİLİ HABERLER