Gündem
  • 27.9.2022 00:21

Kılıçdaroğlu adaylığına ikna etmek için Babacan'ın ayağına gitti

Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıktığı söylenen Babacan'ın sürpriz bir misafiri vardı..

Kılıçdaroğlu’ndan Babacan’a ziyaret

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı parti genel merkezinde ziyaret etti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bugün saat 19.30’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu parti genel merkezinde kabul etti.

İki liderin görüşmesi DEVA Partisi Genel Merkezi’nde basına kapalı gerçekleşti.

GÜNDEM ADAYLIK MI?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisine yönelik “Benimle misiniz?” çıkışı ve CHP kurmaylarının “Adayımız Kılıçdaroğlu” ilanı sonrası altılı masada “adaylık” konusu iyice ısındı. Adaylık konusunda CHP içinde adı en çok geçen Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş da Kılıçdaroğlu’nun bu çağrısına “Yanındayız” diye yanıt verdi.

Öte yandan İYİ Parti cephesi en son dönemde Mansur Yavaş seçeneğini daha görünür ortaya koymaya başladı. İYİ Parti kurmaylarından gelen “Sahada en çok Mansur Yavaş’ın ismini duyuyoruz” çıkışlarının ardından Meral Akşener de açık bir şekilde aday belirlemede “sahaya” işaret eden açıklaması dikkat çekti.

Eski HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için olumlu sinyaller verdi.

Altılı masanın bir ortağı DEVA Partisi lideri Ali Babacan’dan ise dikkat çeken bir mesaj geldi. Anket sonuçlarına göre aday belirlemenin sağlıklı olmayacağını söyleyen Babacan, “Adı az ya da çok geçen bütün isimler toplumun terazisinde tartılıyor. Toplumun bunu tartışması çok sıhhatli. İsmi geçen insanlar az ya da çok kamuoyunun gözü önünde. Toplumun değerlendirmesini çok kıymetli buluyoruz ama toplumun değerlendirmesi sadece anket değil. Anketlerde insanlar konuşmuyorlar, cevap vermiyorlar” ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 27.9.2022 00:47

İLGİLİ HABERLER