Gündem
  • 6.6.2023 21:39

Kılıçdaroğlu FETÖ sevici Namık Tan'ı kritik göreve atadı

FETÖ'cülerle yan yana fotoğrafları olan CHP'li Namık Tan'a yeni görev
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanlığı görevine Namık Tan'ı getirdi. Görevi, Ünal Çeviköz'den devralan Tan'ın FETÖ firarileriyle olan fotoğrafları yeniden gündeme geldi. Ayrıca Namık Tan'ın Suriye'nin Kuzeyine yönelik düzenlenen kara harekatına karşı olduğu ve "Huzurla uyuyabildiğimiz gün kalmadı" diyerek tepki gösterdiği biliniyor.


14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde hezimete uğrayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, yenilginin faturasını parti yönetimine kesti. MYK üyelerinin tamamının istifasını isteyen Kılıçdaroğlu, yeni parti yönetimini belirledi. Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Başdanışmanı görevinde de değişikliğe gitti.


ÜNAL ÇEVİKÖZ'ÜN YERİNE NAMIK TAN
Kılıçdaroğlu, Mavi Vatan'ı hedef alan, askeri operasyonlara karşıtlığı ile bilinen Ünal Çeviköz'ün yürüttüğü Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı görevine Namık Tan'ı getirdi.


FIRAT KALKANI'NA KARŞI ÇIKMIŞTI
Ancak, Namık Tan'ın da benzer bir anlayışla askeri operasyonlara karşı çıkan ifadeleri olduğu biliniyor. TSK'nın düzenlediği Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili "Huzurla uyuyabildiğimiz gün kalmadı" diye tepki gösteren ve FETÖ firarileriyle fotoğrafları bulunan Namık Tan, artık Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı olarak görev alacak.


S-400 ALIMINA DA KARŞI
Tan'ın söylemleri ile Kılıçdaroğlu sonrası dönüşen CHP'nin söylemleri birbiri ile büyük benzerlik gösteriyor. CHP'nin KHK'lar ile ihraç edilen FETÖ'cüleri görevlerine iade etme vaadi kamuoyuna bizzat Kılıçdaroğlu tarafından duyurulmuştu. Yine bizzat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, YPG/PKK'yı terör örgütü olarak görmediğini, Türkiye'ye saldıracaklarına inanmadığını söylemişti. Kılıçdaroğlu ve A Takımı'nın kararı ile sınır ötesi operasyonlar için Meclis'ten geçmesi gereken tezkereye 'hayır' oyu verilmişti.
Tan ile CHP'nin söylemlerinin örtüştüğü bir başka nokta ise S-400 alımı oldu. Türkiye'nin ulusal güvenliği için aldığı S-400'lere Tan, ABD ile ilişkilerin bozulacağı gerekçesi ile karşı çıkmıştı.
Tan, bu konuda şu paylaşımları yapmıştı:
"S-400 meselesine hamaset zemininde yaklaşmak bize kaybettirir. Gerçekçi/soğukkanlı olmalıyız.
F-35'lerin imalatına yaptığımız katkının, bu bağlamda ortak üretim sürecinde yer almamızın, savunma sanayii şirketlerimize ciddi teknolojik kabiliyet, ülkemize gelir kazandırmakta olduğunu unutmamalıyız."


 

Güncellenme Tarihi : 6.6.2023 21:45

İLGİLİ HABERLER