Gündem
  • 26.2.2015 17:56

Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

AK Parti Karaman Milletvekili Aday Adayı Emir Musa Beydili, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, Cumhurbaşkanlığı Sarayı (AK Saray) ile ilgili olarak yaptığı propagandalarla Türkiye’yi dış ülkelere karşı küçük düşürdüğü gerekçesiyle Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.
 

Karaman Adliyesi’ne giderek Cumhuriyet Savcılığına şikayete konu olay hakkında suç duyurusunda bulunan Emir Musa Beydili, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

“Yukarıda şikayet edilen şahıs basın haberlerinde ve Genel Başkanı olduğu Cumhuriyet Halk Partisi mitinglerinde, grup toplantılarında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı adına yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı (Ak Saray) ile ilgili olarak yaptığı propagandalarla ülkemizi dış ülkelere karşı küçük düşürmüştür. Amerika Birleşik Devletleri’nin Beyaz Sarayı bütün dünyada saygı ile karşılanmakta ve bu ülkenin bir sembolü olmuştur. Şerefe saldırı teşkil eden fiillerden bazıları sadece insan şerefinin ihlalini cezalandırırken, diğerleri ise, şerefin dışında başka bazı değerlere zarar verilmesini yaptırım altına alırlar. Buna göre, sadece insan şerefini ihlal eden suç tipleri ‘genel tahkir suçları’; şereften başka bir takım değerlere tecavüz edenler ise, ‘özel tahkir suçları’ olarak isimlendirilir. Genel tahkir suçu olan hakaret, 5237 sayılı TCK’nın ikinci kitabının, ikinci kısmının, ‘Şerefe Karşı Suçlar’ başlıklı sekizinci bölümünde 125-131. maddeler arasında düzenlenmiştir. TCK’nın ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ başlıklı 299, ‘Devletin egemenlik alametlerini aşağılama’ başlıklı 300, ‘Türklüğü, Cumhuriyeti, Devletin kurum ve organlarını aşağılama’ başlıklı 301 ve ‘Yabancı devlet bayrağına karşı hakaret’ başlıklı 341. maddelerinde ise, ‘özel tahkir suçları’ düzenlenmiştir. T.C Cumhurbaşkanını Sürekli İç Siyasete çekerek hakaretler yapmaktadır. Ülkemizi ve Makamı Dış Ülkeler karşısında aleni bir şekilde küçük düşürmeye çalışmaktadır. Bu sebeplerden dolayı bir Türk vatandaşı olarak benim ağırıma gitmektedir.”
Beydili, dilekçesinde “Yukarıda kısaca açıklandığı üzere şikayet edilen hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak kamu davası açılmasının ve cezalandırılmasının sağlanmasına karar verilmesini saygıyla talep ederim” ifadelerine yer verdi.  

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:54

İLGİLİ HABERLER