Gündem
  • 9.11.2008 00:22

KILIÇDAROĞLU İSTAFA EDEN FIRAT İÇİN NE DEDİ?

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Dengir Mir Mehmet Fırat'ın dün partisinin genel başkan yardımcılığı görevinden istifa etmesini değerlendirdi.
Şereflikoçhisar'da Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu'nda düzenlenen bir panele katılan Kılıçdaroğlu, Fırat'ın istifasına ilişkin soruları yanıtladı.
Fırat'ın istifasını Türk siyasetinin olumlu açılımı olarak gördüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, "Madem ki bir tartışma sonrasında yanıt veremediği sorular çıktı, dolayısıyla da Sayın Fırat biraz gecikmelide olsa bunun gereğini yerine getirdi. Bunu olumlu bir açılım olarak görüyorum" dedi.
"Fırat istifa gerekçesini sağlık sorunları olarak gösterdi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Sağlığına kavuşmasını isterim. Hiç kimse sağlık sorunları ile uğraşmamalı. Umuyorum sayın Fırat'ta sağlık sorunun kısa sürede aşmış olur'' cevabını verdi.
Kılıçdaroğlu, Deniz Feneri davasına ilişkin ise şunları söyledi: "Almanya'dan gelecek dosya ile Deniz Feneri tekrar Türkiye'nin gündemine oturacaktır.Çünkü milyonlarca insandan alınan bağışların nereye gittiğinin hesabının vatandaşlara verilmesi gerekiyor."

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:30

İLGİLİ HABERLER